Uzmanlar çocukların kullandığı patlayıcılar için uyarıda bulundu

Uzmanlar çocukların kullandığı patlayıcılar için uyarıda bulundu

Uzmanlar, her bayramda onlarca çocuğun yaralanmasına sebep olan maytap ve patlayıcı maddeler ile oyuncak tabancaların verdiği zarara ilişkin uyarılarda bulundu.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, her bayramda onlarca çocuğun yaralanmasına sebep olan maytap ve patlayıcı maddelerin verdiği zarara ilişkin uyarıda bulundu.

Açıklamada, özellikle bayramlarda çocuklar tarafından rağbet edilen plastik boncuk atan oyuncak tabancalar, çatapatlar ve maytapların gözde ciddi hasarlara yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, "Çocuklarda daha çok olmak üzere yetişkinleri de tehdit eden bu durum özellikle yakın mesafeden sert bir şekilde göze değmesi sonucu göz kapaklarında yanma, göz içinde ciddi kanamalara, kornea tabakasında delinmelere, iriste ayrılmalara ve gözde kalıcı hasar bırakacak retina dediğimiz sinir tabakasında yerinden ayrılmaya yol açabilmektedir." denildi.

Oyuncak tabancaların her bayram onlarca çocuğun gözünde ciddi hasara yol açtığı uyarılarında bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Hastalıkların bir kısmının medikal tedavisi olmakla beraber ameliyat gerektiren ve gözde kalıcı hasara neden olabilmektedir. Her bayram onlarca çocuğun gözünde bu sebeplerle ciddi hasarlar meydana gelmektedir.  Bundan korunmanın yolu ise çocuklarımızı bu tür oyuncak denilen tehlikeli silahlardan uzak tutmaktır. Ayrıca bu tür tehlikeli ürünleri satanlara da caydırıcı cezalar verilmesi gerekmektedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.