Uzun bir aradan sonra camiye kavuştular

Uzun bir aradan sonra camiye kavuştular

Bitlis'te Zeki Ergezen Mahallesi sakinleri, Bitlis Belediyesi tarafından yapılan ve açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı camilerine uzun bir aradan sonra kavuştu.

Bitlis'te Zeki Ergezen Mahallesi sakinleri uzun bir aradan sonra camiye kavuştu. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin ikamet ettiği mahalleye Bitlis Belediyesi tarafından cami inşa edildi. Temelleri atılan cami 2 ay 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Hazreti Hamza Camii'nin açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılışta bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerin kucaklayıcı bir görev üstelendiğini söyledi.

Caminin gençlere hizmet etmesi temennisinde bulunan Erbaş, “Değerli kardeşlerim camiler bizim mühürlerimizdir. Dinimizin medeniyetimizin mühürleridir. En büyük alâmetifarikalarıdır. İslam'ın görülür yüzüdür, medeniyetimizin en önemli görünür yüzleri minarelerimizdir, camilerimizdir. İşte Bitlis 5 minaresiyle milletimizin kalbinde yer etmiş, şiirlerimize, türkülerimize mührünü vurmuş bir şehrimiz. İslam şehri. İslam ile bin 400 yıl önce müşerref olmuş, kıyamete kadar bu özelliğini devam ettirecektir inşallah.” dedi.

“Benim gönlüm istiyor ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın”

Çocukların ve gençlerin kalbine cami sevgisinin aşılanması gerektiğini dile getiren Erbaş, şunları söyledi: “Minare sevgisiyle, vatan aşkıyla, millet aşkıyla yetiştirmek zorundayız. Bu camilerimiz sadece namaz vakitlerinde açılıp namaz bittikten sonra kapanmak için yapılan mekânlar değil. Allah Resulü Efendimiz Medine'yi Münevvere'ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş Mescid-i Nebevi’yi inşa etmek olmuştur. Bütün diyanet hizmetlerini, din hizmetlerini Mescid-i Nebevi’den yönetmiştir. Onun içinde ‘Suffe’ denilen bir mektep yapılmıştı. Ashabı o mektepte yetişti, camide yetişti. Hazreti Ebubekir, Ömerler, Osmanlar, Aliler, Haticeler, Aişeler, Fatmalar ve Müslümanların kızları, oğulları, herkes ilk zamanlarda camilerde temel dini bilgilerini aldı. Benim gönlüm istiyor ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız gelsinler, gençlerimiz gelsinler, camilerimizde Rabbimizi, Peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensinler. İnanç esaslarını öğrensinler. Camiler bunun için var.”

Programda Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani de birer konuşma yaptı. Program, yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.