Uzundere köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Uzundere köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Hasankeyf'e bağlı Uzundere (Vezrinê) köyünde ilk kes "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı. Etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Vedat Yavuz, Veysi Hiçyılmaz ve Bünyamin Yükselten'in okuduğu mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Veysi Hiçyılmaz, Mücahit Çelik ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, Hz Muhammed'in hayatının bol bol okunması gerektiğini söyledi.

Görceğiz, "Dünya ve ahretin güzellikleri Peygamber (sav) ile temin ediliyor. Peygamber Efendimiz sıradan bir insan değildi. Peygamber Efendimiz Allah tarafından terbiye edilmişti. Allah Hz. Muhammedi vahi ile terbiye ederdi. Hak neyse Peygamber Efendimiz hakla muamele ederdi. Bizlerde Peygamber (sav) hayatından ibret ve ders çıkarmalıyız. Bizler ailemize, anne-babamıza, çocuklarımıza, akrabalarımıza ve komşularımıza karşı Hz. Muhammed (sav) gibi hak ve adaletli olmalıyız. Peygamber Efendimiz Kur'an ayetlerinden ders çıkarıyordu. Bizlerde Kur'an ayetleri ve Peygamber Efendimizin sünnetinden dersler çıkarmalıyız. Mademki Peygamber (sav) bizlere örnektir o zaman bizlerde O'nun yolunu takip etmeliyiz."ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)  


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.