Vali Ayhan: "8 gündür Sivas il merkezinde vakamız yok"

Vali Ayhan: "8 gündür Sivas il merkezinde vakamız yok"

Sivas Valisi Salih Ayhan, ilde Coronavirus (Covid-19) vakaları ve alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Video Konferans Sistemi (VKS) ile gerçekleşen toplantıda Vali Salih Ayhan, Sivas'ta sektörlere yönelik devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili de bilgi verdi.

Vali Ayhan, Sivas'ta Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadelede önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, ilde taburcu olan sayısının vaka sayısının çok üstünde olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ülke olarak topyekûn bir mücadele verildiğini kaydeden Ayhan, Sivas'ta normalleşmeyi kademe kademe başlatacaklarını ifade etti.

Tüm kuralları titizlikle uyguladıklarını dile getiren Ayhan, "Şehrimiz pandemi sürecinde; başta Cumhurbaşkanlığımız, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların yayınlamış olduğu talimat ve genelgelerdeki kurallara titizlikle uyduk ve sahada uyguladık. Vatandaşlarımız da bugüne kadar almış olduğumuz bu kurallara ve tedbirlere en üst seviyede riayet ederek bizlere destek oldu. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız normalleşme sürecinin kamuoyu ile paylaştı. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kararlara göre Sivas'ta normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeleri genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayarak uygulayacağız." dedi.

Hastalığın yayılma riskinin yüksek olduğu yerlerde karantina tedbirini uygulamaya devam edeceklerini belirten Ayhan, bu yönde şu ana kadar 25 yerleşim yerinde karantina tedbiri aldıklarını ve Avşar ile Sarısuvat köyünde karantina sürecinin devam ettiğini aktardı.

"İlimizde geçen hafta 3 gün üst üste vaka görülmemiştir"

Sağlık alanında hastanelerde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Ayhan, şöyle devam etti:

Şu ana kadar hem sağlık hizmetleri hem gıda ve temizlik malzemeleri tedariki hem de kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Taburcu olan sayımız vaka sayımızın çok üstünde. İlimizde geçen hafta 3 gün üst üste vaka görülmemiştir. Tedbirlerimizi alıyoruz, kontrollerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızda devletimizin aldığı kararlara hassasiyetle uysunlar. Ellerini sık sık su ve sabunla yıkasınlar, sosyal mesafeyi korusunlar, evde kalsınlar. Birlik ve dayanışma içerisinde devlet millet el ele verip bu süreci birlikte aşacağız.

"8 gündür Sivas il merkezinde vakamız yok"

"Bizim vakalarımızın yüzde 80'i vadi bölgesi ve onların yayılımıydı." diyen Ayhan, "8 gündür Sivas il merkezinde vakamız yok. Pazartesi günü Akıncılar'da vaka gerçekleşti. Akıncılar'da çıktıktan sonra da bugüne kadar vakamız yoktur. Karantina uygulamasını dikkatli yaptıktan sonra yapılan filyasyon çalışmalarında Sivas başarılı oldu. 8 gündür Sivas il merkezinde vaka olmaması olağanüstü bir şans yani sağlıkçılarımızın da büyük başarısıdır. Şu anda iki köyümüz var karantinada, inşallah bunlarda yakında kaldırılacak. Karantina uygulanan yerleşim yerimiz kalmayacak." dedi.

Sivas’ta günlük 150 Coronavirus testinin yapıldığını ifade eden Vali Ayhan, "Test sayısı olarak iyi olan illerden birisiyiz. Gizli taşıyıcının olmadığını düşünüyoruz. Bazı çocuklar taşıyıcı olabiliyor ama negatif gözükebiliyor." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.