Vali Ayhan: "Sivas'ı koyunculukta üst yapacağız"

Vali Ayhan: "Sivas'ı koyunculukta üst yapacağız"

Sivas merkeze bağlı Porsuk köyünde, "Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Süt ve Damızlık Düve Üretimi Uygulamalı Eğitim Tesisi" temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sivas'ın tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacak olan ve Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından da 2 milyon TL hibe ile desteklenen merkezin temel atma törenine; Vali Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü katıldı.

88 baş sağmal toplamda 240 baş kapasiteli süt sığırcılığı işletmesi olacak tesis, IPART 2 programı kapsamında TKDK tarafından destekleniyor.

Vali Salih Ayhan, tarımda örgütlü yapının neler başarabileceğini gösterdiklerini belirterek, "Tarımın olmazsa olmazı örgütlenmedir. Geçmişte bu konuda çok önemli adımlar atılmış ama yanlış ellerde, yanlış bir şekilde kullanılarak insanların heyecanı, motivasyonu bitirilmişti. Her alanda olduğu gibi bu konuda da elini taşın altına sokan kahramanlar üreticiye güven veren tesisler yapabiliyor. Bu zamanda çok anlamlı olarak görüyorum. Atılan adım olarak çok büyük olarak görüyorum." dedi.

Vali Ayhan, bu tür yapıları destekleyeceklerini belirterek, "Sivas'ın coğrafyasını bu tür tesislerle dokuyacağız. Tarlaları ekeceğiz ve üretimleri devam ettireceğiz. TKDK'ın yoğun çalışmaları oldu. Kurumsal anlamda iyi bir can suyu oldu. Biz de bunun üstüne daha çok şey koyacağız. Bir milyon koyunculuk hedefimiz var. Adım adım Sivas'ı koyunculukta üst yapacağız. Hep birlikte üreteceğiz, ürettikçe de büyüyeceğiz. Çiftçimizin yüzü gülecek, kendi kendine yeten bir Türkiye olacak." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler