Vali Erin: 16 askeri personel ve bir sivil vatandaş yaralandı

Vali Erin: 16 askeri personel ve bir sivil vatandaş yaralandı

​Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yapan Vali Abdullah Erin, 16 askeri personel ve bir sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinde meydana gelen 2 ayrı patlamada 16’sı askeri personel olmak üzere 17 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 13.11.2019 günü saat 22.30’da ve 22.45’te 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı yerleşkesinde meydana gelen patlamaların ardından bir açıklama yaptı.

Patlamanın ardından 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçen Vali Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve askeri yetkililerle birlikte Tugay çıkışında yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre mühimmat deposunda bir patlama olduğunu, bu patlamanın etkisiyle ikinci bir patlamanın daha gerçekleştiğini söyledi.

Vali Erin, patlamadan etkilenen 16 personelin olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını ve birinin durumunun ilk an da kritik olduğunun belirtildiğini, ancak hastanedeki müşahede sonrası onun da durumunun iyi olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

Patlamanın meydana geldiği andan itibaren olay yerine ambulans ve itfaiye araçlarının hızlıca intikal ettiğini ve çıkan yangının kontrol altına alındığını kaydeden Vali Erin, ilk belirlemede patlamanın mühimmatlara etki eden teknik bir neden olduğunu değerlendirdiklerini, olayın asıl nedeninin belirlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde inceleme çalışmalarının başladığını ifade etti.

Vali Erin, olaydan etkilenen bir kişinin de ilk patlamanın ardından evinin balkonuna çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışırken ikinci patlamanın şiddetinden etkilenen bir vatandaş olduğunu, hastaneye kaldırılan bu vatandaşın da durumunun iyi olduğunu açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler