Vali Hacıbektaşoğlu: “Bu coğrafyanın işgal edilemeyeceği tescillenmiş oldu”

Vali Hacıbektaşoğlu: “Bu coğrafyanın işgal edilemeyeceği tescillenmiş oldu”

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, hain darbe girişiminin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

15 Temmuz’da, ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ortadan kaldırmayı hedefleyen hain darbe girişimine karşı bir destan yazıldığını belirten Hacıbektaşoğlu, “Milletimizin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve o gece yazılan destanın 4’ncü yılının idraki içindeyiz. 15 Temmuz, şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyaların işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir.” diye konuştu.

“Asla unutmayacağız ve unutturmayacağız”

Hacıbektaşoğlu, “Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiştir. Bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.” dedi.

“Siirt halkı 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazdı”

Siirt halkının 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası darbecilere geçit vermediğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

“Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak canlarını hiçe sayan Siirt halkı; valisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yekvücut olarak, hain darbecilere karşı tarihi bir duruş sergileyerek, en güzel cevabı vermiştir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

İLKHA


Vali Hacıbektaşoğlu: “Bu coğrafyanın işgal edilemeyeceği tescillenmiş oldu”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler