Vali Hacıbektaşoğlu yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi

Vali Hacıbektaşoğlu yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi

​Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2021 yılında devam eden ve tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediyeye ait sosyal bir tesiste yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Hacıbektaşoğlu, halkın merak ettiği kentsel dönüşüm, Siirt-Batman Karayolu, Siirt-Pervari karayolu, çinko fabrikasının açılışı, Siirt ilave içme suyu ve kentin sorunlarına ilişkin birçok konuya değindi.

"Bölgenin en büyük çinko izabe tesisinin açılışı 20 Kasım'da yapılacak"

Bölgenin en büyük izabe tesisinin yapıldığını ve inşallah makine ve montaj hattının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, çalışmaların gece gündüz devam ettiğin kaydetti.

Değirmen ünitesi ve diğer hazır olan ünitelerinde deneme üretiminin başlamış vaziyette olduğuna dikkat çeken Hacıbekteşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın gelişi ile 20 Kasım itibarı ile açılışı yapılacak. Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Zorova Köprüsü inşa edildi, açılışında Cumhurbaşkanımız Siirt halkıyla buluşacak. Siirt ilave içme suyu kaynak temini ve arıtma kapasitesinin artırılması işinin proje çalışmaları devam ediyor. Bu hattan sadece Siirt değil 45 köy istifade ediyor. Hesko hattı da Tillo, Gökçebağ, Kurtalan, Kayabağlar, Atabağı ve Siirt merkezi besliyor. Geçen sene yüzde 60’a yakın su kaynaklarımız azaldı önümüzdeki sene proje tamamlandığında bu sıkıntı bitecek.”dedi.

"Kurtalan’da sanayi sitesi kurulacak, Siirt-Pervari yolu ise ihale aşamasına geldi"

Kurtalan’da hem küçük sanayiye hem de büyük yatırımcıya hizmet verecek büyük bir sanayi sitesinin yapılacağını ifade eden Hacıbektaşoğlu, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Uzun bir zamandır özellikle Pervari halkının beklediği Siirt-Pervari yolunun ihale aşamasına geldiğini dile getiren Hacıbekteşoğlu, “bu sene başlamazsa önümüzdeki yıl inşaat çalışmaları başlayacak 1-2 en geç 3 senede yolun tamamlanmasını bekliyoruz. Batman- Kurtalan-Siirt yolunda hiçbir pürüz yok sadece teknik olarak bitme süresi bekleniyor. Geçen sene bu yol hattı üzerinde itirazlar vardı. O bekleniyordu şimdi onların tamamı ortadan kalktı, çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar yakında bitmiş olacak.” şeklinde konuştu

"Altyapısı hazır olan her yerin yolu yapılacak"

Siirt’in Kooperatif Mahallesi’nden Çakmak Mahallesine kadar şehri boydan boya geçen yaklaşık 2,5 kilometre bir kanalizasyon hattının 2,5 ay gibi bir sürede tamamlandığını hatırlatan Hacıbekteşoğlu, “Altyapısı hazır olan her yerin yolu yapılacak. Yerleşime açılacak bir yer varsa onun altyapısı hemen tamamlanacak ve binaların yapılmasıyla altyapının tamamlanmasıyla da yolu parkesi yapılacak. Millet bahçesi bitmek üzere, ilk başta 14 dönüm olarak planlanmıştı ama yanındaki yüksekokula ait arsa ve bir park ta oraya eklendi. Yaklaşık 18 dönümlük bir alana dönüştü.” bilgisini paylaştı.

"Kentsel dönüşüm için önümüzdeki yılın başında ilk kazma vurulacak"

"Kentsel dönüşüm çalışması için bu senenin sonunda kazmayı vuramazsak önümüzdeki yılın başında ilk kazma vurulacak.” diyen Hacıbektaşoğlu, “Merkezde Ulu Camii, aşağıda Cumhuriyet Caddesinden itibaren 75 dönümlük bir alan ilk etap olarak yapılacak. Güres Caddesinin bittiği noktada insanlar Ulu Camiine çok kolay ulaşabilecek bütün çarşılarımız Helvacılar Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, Kilimciler Çarşısı, Peynirciler çarşısı çarşı mantığı ile korunacak. Ticari alanlar planlanacak ve inşallah çok iyi olacak.” ifadelerini kullandı.


Vali Hacıbektaşoğlu yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi

Vali Hacıbektaşoğlu yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi

Vali Hacıbektaşoğlu yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.