Van Bahçesarayda Ramazan serin geçiyor

Van Bahçesarayda Ramazan serin geçiyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde ilçeyi ikiye bölen Müküs Deresi ve bin 870'lik rakımı sayesinde Ramazan ayı oldukça serin geçiyor.

VAN-Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle ilçe halkını tatlı bir telaş sararken, halkın geneli bu ayda çalışmıyor. Öğle saatlerinde ilçede hava sıcaklıkları 36 dereceyi gösterirken halk İlçeyi ikiye bölen Müküs Deresi'nin kenarında hem namazlarını eda ediyor. Hem de serin havanın keyfini çıkarıyor.

Dere kenarında suyun serin havası ve huzur veren sesiyle namazlarını kılan Bahçesaraylılar, bereket ayı olan Ramazan'ın ilçelerinde son derece güzel geçtiğini belirttiler.

Ramazan ayının bereket ve rahmet ayı olduğunu ve her yerde olduğu gibi ilçelerinde de farklı bir heyecanla karşılandığını ifade eden Görgün Meke, "Gördüğünüz gibi millet derenin kenarına geliyor. Bir tarafta namazlarını eda ediyor. Bazıları oturup su sesi ve serin havada yatıyor. Açlık noktasında Allah'a şükürler olsun sıkıntı yaşamıyoruz. Biraz susuzluk bizi zorluyor" dedi.

İstanbul'dan Ramazan ayını Bahçesaray'da geçirmek için geldiğini söyleyen Mehmet Neşet Can, "İstanbul'dan geldik memleketimize. Ramazanımızı burada geçiriyoruz. Serindir. İstanbul ile buralar kıyaslanmaz. Burası bir defa çok serin, güzel. İstanbul havası nemli ve çok sıcaktır" şeklinde konuştu.

Ramazan ayının çalışmayanlar için kolay, çalışanlar için biraz daha zorlu geçtiğini aktaran Sabri Adıyaman ise, "İlçe halkının geneli ramazan ayında çalışmıyor. Biz inşaattta çalışıyoruz. Ancak öğleye kadar çalışıp öğleden sonra ise burada namazlarımızı kılıp dinleniyoruz. Ramazan sayılı günlerdir, gelip geçer. Önemli olan sabretmektir" diye konuştu.

Öte yandan halkın genelinin cami yerine dere kenarındaki serinlikte namazlarını eda etikleri gözlendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.