Van Başkale'ye bağlı köylerdeki hastalara 6 saat sonra ulaşılabildi

Van Başkale'ye bağlı köylerdeki hastalara 6 saat sonra ulaşılabildi

Van'ın Başkale ilçesine bağlı iki köyde rahatsızlanan 4 hasta, için Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) seferber oldu.

VAN- Başkale'de önceki gün yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları nedeniyle UMKE, paletli ambulansla hastalara ulaşmaya çalıştı.

 

İlçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Yurttepe ve Uğurlu köyünde doğum vakası ve KOAH hastaları için sağlık ekiplerinden yardım istenmesi üzerine yola çıkan UMKE ekipleri 6 saatlik çalışma sonucu köye ulaştı.

 

Köyde de gecenin geç saatlerine kadar sağlık taraması yapan ekipler, aynı köyde 35 günlük bebeğin rahatsız olduğu yönündeki bilgi üzerine çocuğun bulunduğu eve gitti.

 

Evde ilginç bir durumla karşılaşan sağlık ekipleri bebeği muayene etmek istedikleri sırada 35 günlük kız bebeğin altına bebeğinin vücudundaki yanık ve kızarıkları gidermek için bırakılan toprağı gördü. Bunun üzerine, bebeği hemen yıkayan sağlık ekipleri bu tür uygulamaların yanlış olduğunu ve bebeğin enfeksiyon kapabileceğini belirttiler.

 

Aynı saatlerde ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Uğurlu köyünde yaşayan S.K. adlı bayanın doğum yaptığı yönündeki bilgi üzerine köye giden sağlık ekipleri burada da S.K ya ilk müdahalede bulundu. Her iki köyde de sağlık ekipleri tarafından çelik paletli ambulansla alınan hastalar Albayrak köyün de bekleyen Başkale ambulansına verilerek Başkale Devlet Hastanesine gönderildi.

 

Öte yandan karla mücadele ekiplerinin, kar yağışı ve tipi nedeniyle güçlükle sürdürdüğü yol açma çalışmalarının zor şartlar altında devam ettiği öğrenildi.(Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler