Van Erciş'te PKK’ye yönelik operasyon: 39 gözaltı

Van Erciş'te PKK’ye yönelik operasyon: 39 gözaltı

Van'ın Erciş ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonlarda 39 kişi gözaltına alındı.

Van Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Erciş ilçesinde PKK’ye yardım ve yataklık eden şahıslara yönelik iki ayrı operasyonda 39 kişinin kişi gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Konuyla ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında Van İl Jandarma Komutanlığınca; PKK/KCK'ye yardım ve yataklık yaptığı ve PKK'nin sözde sivil savunma birlikleri bünyesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şahıslara yönelik operasyonda 16 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK'ye üye olma, yardım ve yataklık eden şahıslara yönelik yapılan bir diğer operasyonda 23 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtilen açıklamalarda şu bilgilere yer verildi: "Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet ve üst aramalarında bir adet tabanca, 2 adet av tüfeği, bir adet şarjör,16 adet fişek, 10 adet AK-47 P.Tf. fişeği, 27 adet av tüfeği fişeği, 3 adet diz üstü bilgisayar, 2 adet tablet bilgisayar, 8 adet cep telefonu, bir adet taşınabilir bellek, çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütünü simgeleyen bez parçası ele geçirilmiştir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.