Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarı inşa ediliyor

Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarı inşa ediliyor

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’ın Çaldıran ilçesinde, İran ile Van sınırına yapılan duvarda son duruma ilişkin incelemelerde bulundu.

Türkiye, İran'la 560 kilometrelik sınır hattını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İran sınırında güvenliğinin artırılması amacıyla Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarı inşa ediliyor.

Güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılacak yolda sınır birlikleri sürekli devriye atarak sınırı gözetim altında tutacak.

Sınır hattındaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mehmet Emin Bilmez'e, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve kurum amirleri eşlik etti.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, 64 kilometrelik modüler duvar inşaatının devam ettiğini belirtti.

Şu ana kadar 3,5 kilometrelik duvarın tamamlandığını ifade eden Vali Bilmez, "3 etapta da kazı ve dolgu çalışmaları yapılmaktadır. Mayın temizleme çalışmaları da kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Duvarın yanında sınırlar için iki yıldır hendek kazıyoruz. Yaklaşık 4 metre olan hendek kazılıyor ve bu hendeklerin girişine jiletli tel çekilmektedir. Şu ana kadar 110 kilometrelik bir hendek kazımı yapıldı. Yıl sonuna kadar da 160 kilometreye kadar uzatacağız. Sınırımızda 58 gözetleme ve 45 de haberleşme kulesi yapılmaktadır. Kulelerde termal kamera, radar ve algılayıcı kule sistemi bulunmaktadır. Bir de atış kontrol sistemi monte edilecek. Bunlar da yılsonunda kadar devreye alınacak." diye konuştu.

Göç baskısının artması üzerine kara kuvvetlerinin bölgeye iki keşif, iki de komando bölüğü ve zırhlı araçlar takviye ettiğini dile getiren Vali Bilmez, "İçişleri Bakanlığımız 35 özel harekat timimizi 50 zırhlı araçla sınır hattında görevlendirdi. 500'ü Çaldıran'da, 250'si de Saray bölgesinde görev yapacak. Ayrıca burada sınır hattının hemen gerisinde sürekli devriye gezen, nöbet tutan 3 bölük, bir tabur komando görevlendirildi. Onlarda yaklaşık 400 kişi ve zırhlı araçlarla birlikte ikinci hatta görev alacak. Ayrıca 200 korucu da bu hatta görevlendirildi. Aynı zamanda sınırlar için İHA ve SİHA'lardan da 24 saat esasına göre yararlanıyoruz” şeklinde konuştu.


Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarı inşa ediliyor

Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarı inşa ediliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler