Van İpekyolu'nda tam donanımlı engelsiz yaşam akademisi

Van İpekyolu'nda tam donanımlı engelsiz yaşam akademisi

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'nde yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Akademisi'nde incelemelerde bulundu.

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve birim müdürlerinden oluşan bir heyetle Şerefiye Mahallesi'nde yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Akademisi'nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

10-16 Mayıs'ta kutlanılan Engelliler Haftası'nda Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Öztürk, merkezi Türkiye'de ilk 5'e girecek hale getireceklerini söyledi.

Yapımı devam eden merkezin çalışmalarını yerinde inceledikten sonra açıklama yapan Öztürk, "Bugün İpekyolumuzda güzel bir tesisi incelemek için geldik. Burayı 'Engelsiz Yaşam Akademisi' ismini verdiğimiz bir merkez haline getireceğiz. Bu Türkiye'de sayılı merkezlerden bir tanesi olacaktır. Ankara ve İstanbul'daki engelsiz merkezlerinden sonra İpekyolu'nda yerini alacak güzel bir merkez olacaktır. Biz burayı Türkiye'de ilk 5'e girecek hale getireceğiz. 2 aydır çalışmalarını devam ettiriyoruz. Gerek içerideki çalışmalar, gerekse de dışarıdaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Biz burayı mayıs ayında Engelliler Haftası'nda İpekyolumuzun ve Van'ımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Merkezin İpekyolu'nda yaşayan engellilere hizmet edeceğini belirten Öztürk, Engelsiz Yaşam Akademisi'nin ciddi bir kitleye de ev sahipliği yapacağını dile getirerek, "Burası İpekyolundaki engellilerimize hizmet verecektir. Tabi sadece engellilere hizmet vermeyecek, engellilerin ailelerine de hizmet verecek. Aynı zamanda ailelerin yanında, topluma da hizmet verecektir. Artık burası engellilerin ikinci adresi olacaktır. Engellileri evlerinden çıkarmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu merkez de bunu başaracaktır. Engellileri evlerinde çıkaracak ve evlerinden sonra gelecekleri, zaman harcayabilecekleri, meslek öğrenebilecekleri, çeşitli hobi ve aktivite yapabilecekleri bir yer olacaktır. Dolayısıyla bu merkez ciddi manada bir kitleye ev sahipliği yapmış olacaktır. Engellilerin işlerini kolaylaştırıcı, engellilerin yaşam kalitesini artırıcı ve onları evlerden çıkartarak meslek kazandıracakları ve yahut kurslar görecekleri, hobi çalışmaların ve spor faaliyetlerin yapılacağı bir yer haline gelecektir." diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Akademisi'nin 15 Mayıs Engeliler Haftası'nda açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Burada engeliler için her şey var. Spor yapılabilecek fitness salonlarımız, tüm etkinliklerin yapılacağı konferans salonları, bilgisayar sınıflarımız, engelli bireylerin meslek kazanabileceği ve aynı zamanda engellilerimiz ile alakalı çalışmaların yapılacağı güzellik merkezimiz de var. Güzellik merkezi ile  hem meslek kazandıracağız, hem de böyle bir imkanı sunmuş olacağız. Engellilerimize yönelik engelsiz parklarımız var. Açık fitness parklarımız oluşturulacak ve hobi bahçelerimiz oluşturulacak. Hobi bahçelerimiz yine aynı şekilde engellilerimizi toprakla buluşturmak ve kendi ürettiklerinin takibini yapmak sorumluluk vermek anlamında güzel bir çalışma olacaktır. Yeşil peyzaj çalışması olacak. Burası hakikaten engellilerimize  her anlamda hizmet verecek olan ve Türkiye'de ilk 5'e girmeye aday olan engeliler merkezimizi Van'ımıza ve İpekyolu'muza inşallah Engelliler Haftası'nda, 15 Mayıs'ta tüm Van halkına kazandırmış olacağız."

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.