Van merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

Van merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

Van merkezli 10 ilde FETÖ'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alınırken, bir şüphelinin ise yakalanma çalışmaları devam ediyor.

Van merkezli 10 ilde FETÖ/PDY üyesi olduğu belirtilen 6'sı muvazzaf, 4'ü ihraç 10 askeri personele yönelik yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, bir şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Askeri Mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisinde faaliyet yürüten askeri personel ile deşifre olmamak için kullandıkları Ardışık Arama ve Kripto Şifreleme yöntemlerinin ilimizdeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyesi olan 10 askeri personele (6 muvazzaf, 4 ihraç) yönelik olarak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 30 Ocak 2019 günü Van Merkezli İstanbul, Samsun, Sakarya, Antalya, Kayseri, Edirne, Bolu, Nevşehir ve Bitlis illerinde yapılan eşzamanlı operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, gözaltına alınan şüphelilerin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.