Van merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

Van merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

Van merkezli 14 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda askeri personellere yönelik yapılan çalışmalarda 18 kişi gözaltına alındı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün Van merkezli 14 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 18 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisinde faaliyet yürüten askeri personel ile deşifre olmamak için kullandıkları Ardışık Arama ve Kripto Şifreleme yöntemlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyesi olan 19 askeri personele yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 08 Ekim 2018 günü Van Merkezli Afyonkarahisar, Trabzon, Mardin, İstanbul, Giresun, Amasya, Burdur, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karabük, Konya, Isparta ve İzmir 14 illerinde yapılan eşzamanlı operasyonda 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari bir şüpheli şahsın ise yakalama çalışmaları devam etmekte olup, soruşturma çok yönlü devam etmektedir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler