Van merkezli uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Van merkezli uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

​Van merkezli 3 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda 12 kişi tutuklandı.

Van merkezli 3 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda gözaltına alına 18 kişiden 13'ü tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek "suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, 5 ayrı yakalama olaylarına iştirak ettikleri tespit edilen 12 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik olarak 8 Ocak'ta Van merkezde 10, İstanbul'da bir ve Hakkâri'de 2 olmak üzere 13 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca 3'ü cumhuriyet savcılığınca, biri Adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 6'sı tutuklandı.

Van'da düzenlenen bir diğer operasyonda ise 2018 yılında 5 ayrı yakalamada 152 kilo 990 gram eroin ve 4 kilo 150 gram afyon sakızının ele geçirildiği olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan biri adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken 6'sı tutuklandı.

Öte yandan Van’ın İpekyolu ilçesinde bir ikametgâhta yapılan arama sonucunda 2 kilo 120 gram metamfetamin ve bir adet hassas terazi ele geçirildi.Olayla ilgili gözaltına alınan F.G isimli şüpheli, adli makamlarca tutuklandı.

Böylece 3 ayrı operasyonda 13 kişi tutuklanmış oldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler