Van Özalp Yeni Emek Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Van Özalp Yeni Emek Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Van'a yaptığı yatırımlarla münbit topraklarını suya kavuşturmaya, içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Van merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan sulama yatırımlarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı belirtildi.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışı ve üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçilerin gelirinde doğrudan veya dolaylı artışa vesile oluyor. Bu durumun kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiği ve yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediği belirtiliyor.

Van tarımı için yeni bir gölet

Özalp’ta yapımına başlanan "Yeni Emek Barajı"nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Van Özalp Yeni Emek Barajının tamamlanmasının ardından barajda depolanacak su ile 4 bin 140 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade etti.

Gölet gövde ve dolusavak kazısı, kondüvi yapısı (Derivasyon Tüneli) beton imalatları ayrıca Regülatör-1, Regülatör-2, kaya ocağı, geçirimli ve geçirimsiz malzeme ocağı, gövde ulaşım yolu imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 34 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 219 bin metreküp olan Van Özalp Yeni Emek Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 800 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.