Van Özalp'ta olaylar devam ediyor

Van Özalp'ta olaylar devam ediyor

Van'ın Özalp ilçesinde önceki gün jandarmanın 'dur' ihtarına uymayıp uzun namlulu silahlarla karşılık verilmesi sonucu bir kişi öldü, olayın duyulmasından sonra ilçede olaylar çıktı.

VAN - Van’ın Özalp ilçesinde önceki gün jandarmanın ‘dur’ ihtarına uzun namlulu silahlarla karşılık verilmesi sonucu bir kişi öldü. Olayın duyulmasından sonra Özalp merkezde önce yürüyüş gerçekleştirildi ardından olaylar çıktı.

Çıkan olaylarda esnaf kepenk kapatırken, bir çok vatandaş ise elektriklerin kesilmesinden dolayı dükkânların içinde mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün 22.30 civarında bir minibüs, “dur” ihtarına uymayarak Jandarma’ya uzun namlulu silahlarla karşılık vermiş, lastikleri patlayan minibüsten üç kişi olay yerinden koşarak ayrılmış, yapılan inceleme sonrası minibüste kimliği belirlenemeyen bir kişinin cesedi ile karşılaşılmıştı.

Olayın duyulması üzerine Özalp çarşı merkezinde aralarında HDP’li belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup yürüyüş düzenledi.

Özalp Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyen grup içinden bazıları Emniyet Müdürlüğünün camlarını kırdı. Esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı olaylarda polis gaz bombası ve TOMA ile olaylara müdahale etti.

Olaylar hala devam ediyor. (Cihad Coşar – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.