Van YYÜ lisans ve önlisans programlarına büyük ilgi

Van YYÜ lisans ve önlisans programlarına büyük ilgi

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklanan 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (Van YYÜ)bir önceki yıla göre tercih edilirlik ve yerleşme oranı yükseldi.

ÖSYM’nin açıkladığı verilere göre Van YYÜ tercih edilirlik ve yerleşme oranlarında geçtiğimiz yıla kıyasla gözle görülür bir yükselme yaşandı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, yaptığı açıklamada lisans ve ön lisans kontenjanlarına yerleşme oranlarında ciddi bir yükselmenin olduğuna dikkat çekti.

Şevli, "Üniversitemiz genelinde lisans programlarının kontenjanlarına yüzde  92 oranında, ön lisans programlarının kontenjanlarına ise yüzde 100 oranında yerleşme olmuştur. Bu sonuçlara göre Üniversitemiz toplamda yüzde 96 tercih edilirlik oranına yükselmiştir. 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılında YKS – 2019 ile toplam 4 bin 977 yeni öğrenci Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ailesi’ne katılmıştır." dedi.  

YYÜ'nün tercih edilirlik ve yerleşme oranının geçen yıl yüzde 88 olduğunun altını çizen Rektör Şevli, bu rakamın bu yıl  yüzde 96’ya çıktığını kaydetti.

Rektör Şevli, 56 lisans  programına 2855 öğrenci yerleştirildiğini ve doluluk oranının yüzde 92’ye çıktığını belirterek ön lisans programlarında ise 55 programa 2300 öğrencinin yerleştiğini ve doluluğun yüzde 100’e çıktığını açıkladı.

Rakamların genel olarak sevindirici olduğunu söyleyen Şevli, "Üniversitemiz tercih döneminde etkin bir tanıtım ve bilgilendirme kampanyası düzenlemiştir. Üniversite olarak ‘Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sizin, Üniversiteniz Sizi Bekliyor’ tanıtım başlığıyla aday öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleri için; sosyal medya, tercih günleri, TV programları, fuarlar ve diğer mecralarda tanıtım faaliyetleri yürütülmüştür. Bu çalışmalarda yer alan akademik ve idari personelimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ailesi’ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, onları yetiştiren öğretmenler ile ailelerini kutluyor, ‘Üniversitemize Hoş Geldiniz’ diyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler