​ Van'da 11 yeni itfaiye aracın tanıtımı yapıldı

​ Van'da 11 yeni itfaiye aracın tanıtımı yapıldı

​Van Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 11 yeni itfaiye aracının tanıtımını yaptı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun desteğiyle itfaiye filosunu yenileyen Büyükşehir Belediyesi, aldığı 11 adet tam donanımlı teknolojik itfaiye aracı ile filosunu güçlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının araç filosuna dahil edilen 11 yeni aracın tanıtımı için Tuşba İlçesi Altıntepe Mahallesi'nde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı kampüsünde tören düzenledi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, itfaiye filosunun, son teknoloji ile donatılmış ve çok yüksek katlara müdahale etme imkânı sağlayan 11 yeni araçla itfaiye filosunun gücüne güç kattıklarını söyledi.

Zorluoğlu, "Van Büyükşehir Belediyesini devraldığımız günden itibaren yerel hizmetler bakımından çok önemli mesafeler katettik. Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve çevre yatırımları gibi hizmetler ve bin 500 kilometreye yakın sıcak asfalt, yeni prestijli caddeler, sokak düzenlemeleri, mezbahaneler ile kültürel sosyal hizmetlerimiz ile Van'ı yeniden imar etme çabası içerisine girdik. Geldiğimiz noktada Van'ın çehresini değiştirmeye muvaffak olduk. Bugün de yaptığımız bu büyük hizmetlere yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir taraftan şehrin her bakımdan imarı için uğraş verirken, diğer taraftan da Büyükşehir belediyemizin idari ve kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik araç-gereç ve personel eksiklerini giderme yolunda hızla ilerliyoruz. İşte bu eksikliği giderme adına yaptığımız çalışma neticesinde itfaiye filomuza yeni, son teknoloji ile donatılmış ve çok yüksek katlara müdahale etmeye imkân sağlayacak 11 tane yeni araçla güçlendiriyoruz. Şu anda 10 tanesi burada bir tanesi de birkaç gün içerisinde inşallah hizmete girecek. Bu sayede 15-20 kata kadar olan binalarda olabilecek yangınlara anında müdahale edebilecek imkâna şehrimiz kavuşmuş oluyor. İlimiz için hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra hizmete alınan araçları tek tek inceleyen Vali Zorluoğlu’na İtfaiye Daire Başkanı tarafından plaket takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.