Van'da bölünmüş yol çalışması hizmete açılıyor

Van'da bölünmüş yol çalışması hizmete açılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şerefiye Caddesi'nde yürütülen bölünmüş yol çalışmaları, yapılan asfaltlamayla halkın hizmetine açılıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yaklaşık iki aydır süren Çohaz Petrol ve Bostaniçi Mahallesi arasındaki iki kilometrelik Şerefiye Caddesi'nde bölünmüş yol çalışmalarını inceledi.

Altyapı ve genişletme çalışmalarının sonlanmasıyla bugün yapılan asfalt dökümünü yerinde inceleyen Zorluoğlu, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada yaptığı incelemelerden sonra basın mensuplarına bilgi veren Zorluoğlu, 8 metre olan yolun genişliğini 12 metreye çıkardıklarını belirtti.

Zorluoğlu, "Şerefiye Caddesi kaldırımları olmayan ve dar olan ciddi bir problemi vardı. Belediyemizin iyi bir proje çalışmasıyla buradaki esnaf ve ev sahipleriyle de anlaşarak projelendirme yaparak işe bugün itibariyle başladık. Çok geniş kaldırımlar yaptık. Eskiden 8 metre olan yol genişliğini 12 metreye çıkardık. Yapılan yolun uzunluğu iki kilometrenin üzerindedir. Görme engelli vatandaşlarımız için de kaldırımlara döşeme yaparak bu yolları onların da rahatlıkla kullanmalarına imkân sağladık. İnşallah bu tür çalışmalar hız kesmeden devam edecek." dedi.

Kentte yol sorunuyla birlikte birçok sorunu çözeceklerini bildiren Zorluoğlu, "İlimizin birçok ihtiyaç duyulan yerlerinde kanalizasyon çalışmaları ve içme suyu çalışmaları başta olmak üzere sosyal alanlar, spor alanları, gençlerimiz için kültür ve gençlik merkezleri gibi projelere öncelik vererek inşallah güzel hizmetlerle sizlerle birlikte olacağız." ifadelerini kullandı.

Şerefiye Caddesi'nde yürütülen çalışmalarla yolun uzunluğu ve kullanılan asfalt miktarı hakkında da bilgi veren Zorluoğlu, şunları söyledi: "Uzunluğu 2,2 kilometre, genişliği de 12 metre olduğundan dolayı yaklaşık 5 bin ton asfalt kullanıldı. 1,1 milyonluk maliyeti oldu. Biz bunu ihaleyle değil belediyemizin kendi imkânlarıyla yaptık. İşçi kardeşlerimize, mühendislere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Burada yaptığı açıklamanın ardından belediye çalışanları ve esnafla sohbet eden Zorluoğlu, daha sonra alandan ayrıldı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.