Van'da çığ altında kalan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Van'da çığ altında kalan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

​Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüste bulunan 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 5 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Van- Bahçesaray Karayolunun 33'üncü kilometresinde çığın altında kalan kar küremesi çalışması yapan iş makinesi ile minibüse ulaşıldı.

3 bin rakımlı Karabet geçidi yakınlarında iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, karayolunda yol açma çalışmaları için küreme yaparken, çığ düştü.

İş makinesi kısmen kar altında kalırken, arkasında bulunan minibüs ise yamaçtan kopan tonlarca kar kütlesi ile birlikte yaklaşık 40 metre yükseklikten devrilerek, karın altında kayboldu.

Kar altında kalan iş makinesinden kendi imkanları ile kurtulan operatörü Bahattin Karagülle, hemen yetkililere haber verdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşın ekipler ve yüzlerce köylü, olumsuz hava koşullarına rağmen tonlarca ağırlığındaki kar yığını altında kalan ve içerisinde 10'dan fazla kişinin olduğu tahmin edilen minibüstekilere ulaşabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Bölgede süren arama- kurtarma çalışmalarında 5 kişi sağ olarak çıkarılırken 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

6 kişinin daha çığ altında kaldığı tahmin ediliyor. 200 kişiden oluşan arama- kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.