Van'da çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Van'da çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan bölgenin ilk ve tek 'Çocuk Üniversitesi' ilk mezunlarını verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan bölgenin ilk ve tek 'Çocuk Üniversitesi' ilk mezunlarını verdi.

Renkli görüntülere sahne olan törende, üniversiteden mezun olan çocuklar diploma aldıp kep fırlattı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan mezuniyet törenine YYÜ Rektörü Profesör Doktor Peyami Battal, YYÜ Rektör Vekili Profesör Doktor Murat Demirel, YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Zeki Taştan ile YYÜ Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doktor Asiye Parlak Rakap ve çocuk üniversitesinde okuyan öğrencilerin aileleri  katıldı.

Van'daki çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi, bilim ve teknoloji alanında ise nitelikli eğitim almalarının sağlanması için 30 Nisan 2018'de kurulan Çocuk Üniversitesi'nde 6-9 ve 11-13 yaş çocuklara doğa okul, sanal gerçeklik, eleştirel düşünce programları uygulandı. 10 gün süren eğitimin ardından çocuklar mezun oldu.

Mezuniyet töreninde konuşan YYÜ Rektörü Battal "Bölgede bu uygulamayı uygulayan ilk üniversitelerden biriyiz. 6 Haziran 2018'de bu üniversitemizin duyurusunu yaptık, ondan sonra çalışmalar başladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çocuklar gelecekte karşılaşacakları, içinde bulunacakları üniversite ortamı ile tanıştılar. Bu süreç bizim için çok önemli, çok anlamlı. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitim aslında çocuk daha anne karnındayken başlar. Eskiden bilimsel olarak pek tespit edilemiyordu ama bugün hepimiz çok iyi biliyoruz ki artık eğitim beşikten mezara değil, anne karnından başlıyor ve mezara kadar devam ediyor. Okumanın yaşı ve sınırı yok, eğitim doğru bir şekilde verildiği zaman anlamlı hale geliyor. " dedi.

Eğitim alan çocuk üniversitesi öğrencileri küçük yaşta üniversite hayatı yaşadıkları için mutluluklarını anlatırken, aldıkları eğitimden memnun olduklarını ifade ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler diplomalarını YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın elinden alarak, kep attı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.