Van'da İŞKUR ve SGK destekleri bilgilendirme sunumu yapıldı

Van'da İŞKUR ve SGK destekleri bilgilendirme sunumu yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesinde ve İŞKUR ve SGK il müdürleri tarafından hazırlanan İŞKUR ve SGK destekleri bilgilendirme sunumu yapıldı.

MÜSİAD Van şubesinde düzenlenen bilgilendirme sunumunda MÜSİAD Van Şube Başkanı, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGIP) çerçevesinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmış iş gücüne ulaşmayı planladıklarını belirti.

Van'ın en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu belirten MÜSİAD Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan, yetişmiş eleman bulunamadığını belirterek, iş arayan ama tecrübesi olmayan kişiler için İŞKUR ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGIP) çerçevesinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmış iş gücüne ulaşmayı planladıklarını belirti.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Salih Serçe Van'da işletmelerin en büyük sorunlarından bir tanesinin nitelikli eleman açığı olduğunu belirterek, bu nedenle diğer işveren temsilcilerinde olduğu gibi teklif olması halinde MÜSİAD ile birlikte ortak bir proje hazırlayabileceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abidin Göksoy ise Yatırım Teşvik Belgesini önemine değinerek diğer SGK Teşvikleri Hakkında bilgi paylaşımda bulundu. MÜSİAD Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan, bu tür toplantıların sanayici ve iş adamlarına faydası olacağını belirterek bu yöndeki çalışmaların olumlu yönde sonuçlandırılması temennisinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.