Van’da mühimmat ele geçirildi

Van’da mühimmat ele geçirildi

Van’da bir köy korucusunun hayatını kaybetmesinin ardından yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Van’ın Başkale ilçesinde bir köy korucusunun hayatını kaybetmesinin ardından yapılan aramalarda PKK'lilere ait olduğu belirtilen çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Konu ile ilgili Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 14 Ağustos’ta Oğulveren Mahallesi’nde PKK saldırısı sonucu geçici bir köy korucusunun hayatını kaybettiği bölgede arama yapıldığı bildirildi.

Aramalarda bulunan uzun namlulu silahlar ile çok sayıda mühimmata el konulduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Başkale ilçesi Oğulveren Mahallesi mülkü sınırları içerisinde, 14 Ağustos 2016 günü saat 17.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kesme eylemi gerçekleştirilmiş, olaya ilk anda bölgede görevli geçici köy korucularının müdahalesi sonucu çıkan çatışmada bir geçici köy korucusu şehit olmuş, 2 geçici köy korucusu ise yaralanmıştır. Olayı takiben bölgede yapılan aramalar neticesinde bir adet bixi makineli tüfek ve bu tüfeğe ait 200 adet fişek, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait 127 adet fişek, 2 adet el bombası, bir adet sırt çantası, bir adet el dürbünü, kıyafet ve muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.” (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.