Van’da öğrenciler için ilk zil çaldı

Van’da öğrenciler için ilk zil çaldı

Van’da 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler için ilk zil çaldı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı ve ilköğretim haftası kapsamında Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Fevzi Şengül İlkokulunda tören düzenlendi.  

Düzenlenen törene Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van ilinin eğitim konusunda mesafe kat ettiğini belirtti.

Erdemli ve ahlaklı toplum yetiştirmenin önemli olduğuna vurgu yapan Zorluoğlu, “Göreve başladığım ilk günden itibaren gündemimdeki ilk konu hep eğitim oldu. Gerçekten de eğitim konusunda ilimizin mesafe kat ettiğini ifade ederken bir takım sıkıntıların halen var olduğunu ve bu sorunları çözmenin de bizim asli vazifemiz olduğunu ifade etmek isterim. Birçok şeyi yapabiliriz. Köprüler, yollar, yeni binalar, birçok kamu hizmetini yapabiliriz ama eğer erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, teknolojiyi ve bilgiyi takip eden, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştiremezsek bu yaptığımız hizmetlerin hiçbir önemi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, “Değerli öğretmenlerim, eğitim alanında biz velayet olarak üç temel hedef belirledik. Bunları kısaca sizlerle paylaşmak isterim. Birinci hedefimiz tüm il genelinde 2020 yılı içerisine kadar tam gün eğitime geçmek. Bütün okullarımızda ikili öğretimi bir kenara koyup tam gün eğitimi sağlayacak imkânları bu şehre kazandırmaktır. Eğitim alanında ikinci hedefimiz ise akademik başarıyı arttırmak. Şu anda ilimizin ulusal sınavlarda elde ettiği başarı sıralaması kabul edilebilir değil. Bunu hiç kimsenin kabul etmemesi gerekir. Biz bu sıralamayı kabul etmiyoruz ve bu sıralamada daha öne gelebilmek için daha başarılı bir hale gelebilmek için akademik başarımızın daha yukarılara çıkabilmesi için çalışmak zorundayız. Öğretmenlerimize bu noktada çok önemli görevler düşüyor. Değerli öğretmenlerim, gerçekten sizler çok fedakârlıklar göstererek çalışmalar yapıyorsunuz. Öğretmenlik mesleği zaten bir fedakârlık ve kendini adama mesleğidir ama daha fazla çalışmak zorundayız, daha fazla fedakârlık yapmak zorundayız ve çocuklarımızla daha fazla ilgilenmek zorundayız. Mesai mefhumunu gözetmeksizin çocuklarımızla okul içinde ve okul dışında velileri ile aileleriyle daha fazla daha yakından ilgilenmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Bu yıl ilçelerde kaymakamlar ile valilik koordinasyonunda belediyelerin de imkânlarını kullanmak suretiyle mahallelerde çocuklar için yeni ders çalışma mekânları oluşturduklarını kaydeden Zorluoğlu, şunları söyledi: “Çocuklarımız için mahallelerimizde açacağımız bu yeni mekânlar okuldan çıkan çocuğumuzun rahatlıkla ders çalışabileceği yerler olacaktır. Son olarak hedefimiz Van'da eğitim alanında koyduğumuz okullaşma oranının yükseltilmesidir. Bu sabah Milli Eğitim Bakanımızı dinlediğimizde anaokullarının da yakın bir zamanda zorunlu eğitim kapsamına alınacağını öğrendik. Bu Van için önemlidir, çünkü ilimiz anaokulu okullaşma oranında da Türkiye ortalamasının gerisinde. Hem anaokullarında hem de liselerde okullaşma oranını arttırmanız lazım. Okula gelmeyen öğrencileri mutlaka tespit edip okula kazandırmamız gerekiyor.”

Program Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun öğrenciler ile birlikte okul zilini çalmasıyla sona ererek ders başı yapıldı.

Van ili genelinde 310 bin öğrenci ile 16 bin öğretmen okul zilinin açınmasıyla derse başladı.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler