VASKİ’den kaçak su kullananlara sıkı takip

VASKİ’den kaçak su kullananlara sıkı takip

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) kaçak su hattı çeken ve içme suyunu sulama amaçlı kullananlara karşı yeni tedbirler aldı.

Bazı semtlerde yaşanan su azalması olayının tamamıyla kaçak su kullanımına bağlı olduğu açıklayan VASKİ, bu durumla ilgili olarak ciddi bir mücadelenin başlatıldığı duyurdu.

VASKİ tarafından bu konuyla ilgili hazırlanan görsel materyallerden oluşan afişler ve tanıtım broşürleri de mahallelere dağıtıldı.

Kaçak su kullanımına çok ağır cezaların getirilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen afişlerde, bunun için harekete geçen ve yasal yollarla kaçak su kullananların önüne geçilmesi ve suyu azalan abonelerini hakkının korunacağı açıklandı.

Yaz aylarında kullanılan kaçak suyun artması ve bağ bahçe sulanmasından dolayı sıkıntılar baş gösterdi. Bazı semtlerde suyun azalması şikâyetleri üzerine hareket geçen VASKİ ekipleri, 20 ekiple Van genelinde kaçak su operasyonu başlattı.

Sıkı bir denetim ile sürdürülen kaçak su takibi için ekiplerin gece gündüz çalışma yürüttüğü belirtilen açıklamalarda, “Su israfına yol açan kaçak kullanımının tamamen önüne geçmeyi hedefleyen VASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Kaçak Su Şube Müdürlüğü büyük bir çalışma başlattı. Van’a içme suyu sağlayan Bejingir kaynağından çıkan su 3,5 milyon nüfusa yetecek kadar bir kapasiteye sahip olmasına rağmen bilinçsiz kullanımdan dolayı 600 bin nüfusa bile yetmiyor. Depolara saniyede 5 ton su pompalanıyor.  Van’da israf ve kaçak su olmadığı takdirde Van'ın kaynak suyu yeterlidir.” denildi.

VASKİ ekiplerinin yaz aylarında artan kaçak su kullanımının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü su kaçakçılığına göz yumulacağı belirtilerek, en ağır cezaların verilmesi için ekiplerin seferber edildiği, düzenli su ücretini ödeyen duyarlı abonelerin hukukunun korunması için hiç bir fedakârlıktan kaçınılmayacağı gerçeğine dikkat çekildi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.