VEDAŞ elektriği kesince Tatvan susuz kaldı

VEDAŞ elektriği kesince Tatvan susuz kaldı

Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından, Tatvan ilçesinde belediyeye ait su şebekelerinin elektriğini kesince, Tatvan ilçesi susuz kaldı.

Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), Tatvan Belediyesinin, yapılan protokol gereği borcunu ödemediği gerekçesiyle ana şebeke sularının elektriğini kesti. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte ilçede birçok mahalle susuz kaldı.

Elektrik kesintisiyle ilgili açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz, belediyenin VEDAŞ’a olan borcunun taksitlere bölündüğünü, geçtiğimiz hafta para yatırmalarına rağmen elektriklerinin kesildiği iddiasında bulundu.

Konu hakkında hukuki süreci başlattıklarını belirten Korkmaz, “Elektriğin kesildiğine dair bize de bir ihbar geldi. Kırkbulak dediğimiz su deposunun elektriği kesilmiş durumda. Tabi vatandaşa su sağlayan bir su deposudur. Sadece belediyeyi ilgilendiren bir durum değildir, bütün vatandaşları ilgilendiren bir durumdur. Vatandaşların suyunun akması için geçici olarak şu an jeneratörü çalıştırıyoruz. Borcun tamamının ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Zamanı geldikten sonra genel olarak elektrik faturalarını ödüyoruz. Bir hafta önce bunlara tekrar para yatırdık. Buna rağmen yine bizim elektriği kesiyorlar. Niçin kestiklerini de bilemiyoruz. Konu hakkında mahkemeye başvurduk.”

İddialara ilişkin telefonla ulaştığımız VEDAŞ yetkililer ise; mevcut borçlar konusunda belediye ile bir protokol imzaladıklarını, belediyenin protokol çerçevesinde ödemesi gereken parayı ödemediğini, yapılan yazışmaların ardından elektriği kesmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.