Vefat Eden İhvan Liderine Hapis Cezası Verildi

Vefat Eden İhvan Liderine Hapis Cezası Verildi

Mısır'da hayatını kaybeden İhvan Hareketi liderlerinden Ali Cemal Mazi'ye darbe mahkemesi tarafından hapis ve para cezası verildi.

KAHİRE – Mısır’da İhvan mensuplarını çağdışı uygulamalar ile cezalandıran darbe mahkemesi bir hukuk garabetine daha imza attı.

Mısır'da birkaç ay önce hayatını kaybeden Müslüman Kardeşler Teşkilatı  liderlerinden Ali Cemal Mazi’ye İskenderiye Ceza Mahkemesi tarafından ''şiddet olaylarına teşvik ve kanuna muhalefet'' suçundan 3 yıl hapis ile 7 bin 140 dolar para cezası verildi.

Mazi'nin avukatı Muhammed Ramazan, yaptığı açıklamada, suçlu kimsenin ceza almasının doğal olduğunu ancak ölmüş kişiye ceza verilmesinin mantıksız bir uygulama olduğunu söyledi.

Sunulan ölüm raporunu dikkate almayan mahkemenin hukuka aykırı hüküm verdiğini belirten Ramazan, kaybeden tüm İhvan mensupları hakkında devam eden davalarda hükümsüzlük kararı verilmesi yönünde temyize gideceklerini bildirdi.

Öğrenciler cezalandırıldı
Öte yandan İskenderiye’de darbe mahkemesinde yargılanan 27 öğrenciye 1'er yıl hapis ile bin 430 dolar para cezası verildi. Firari durumda oldukları iddia edilen 10 öğrenciye ise 3'er yıl hapis ile  7 bin 140'ar dolar para cezası verilmesine hükmedildi.  (Fatih Varol-İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.