Velilerden okul idarecisine dayak

Velilerden okul idarecisine dayak

Mardin'de bulunan bir lisede veliler bir okul idarecisini darp ederek hastanelik etti.

MARDİN- Mardin'de Açıköğretim Lisesinde eğitim gören 1 kız öğrenci okul müdür yardımcısından dayak yediği iddiası ile ailesine haber vermesiyle okula gelen veliler, Okul Müdür Yardımcısı Ömer Ö'nün odasını basarak, müdür yardımcısını hastanelik etti.

Alınan bilgilere göre Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesinde eğitim gören iki kız öğrencisi ve Açıköğretim Lisesinde 2. Sınıfta eğitim gören Ayşe Özdemir arasında bir kavga çıktı. Okul Müdür Yardımcısı Ömer Ö. okul bahçesindeki Ayşe Özdemir'den okulun bahçesinden çıkmasını istemesi üzerine kız öğrenci okul müdür yardımcısından dayak yediği iddiası ile ailesine haber verdi. Okula gelen Ayşe Özdemir'in velileri bir müddet okul idarecisi Ömer Ö. İle tartıştı. Koray, Resul ve Fatih Özdemir kardeşler daha sonra müdür yardımcısı Ömer Ö.'yü dövmeye başlayınca araya girmek isteyen okul öğretmeni Muhammed Yılmaz'ı da darp eden veliler hem idareciyi hem de öğretmeni hastanelik etti. Olay üzerine polis ekipleri okula gelirken, öğrenciler ve öğretmenler polis karakoluna giderek ifade verdi.

Eğitimcileri darp edenlerden birinin amatör boksür olduğu öğrenilirken okul idarecisi 15 günlük iş göremez raporu aldı.

Okul idarecisine destek vermek için Mardin Devlet Hastanesinin acil servisine gelen Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyup Değer yaptığı açıklamada, "Okay Yaşar Anadolu Lisesi'nde üyemiz ve okul idarecisi olan arkadaşımız makamında üç kişinin saldırısına uğramış ve darp edilmiştir. Olayı okul müdürlüğüne değil, devletin makamına ve varlığına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Olayı Eğitim Bir Sen olarak şiddetle kınıyoruz." dedi.

Olay da bir öğretmenin de darp edildiğini hatırlatan Değer, "Müdür Yardımcımız Ömer Ö.'ye yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırı Eğitim Bir Sen üyesi olsun veya olmasın bütün eğitim camiasına yapılan bir saldırıdır. Biz diyoruz ki eğitime uzanan eller kırılsın. Bundan çıkar temin etmek isteyen insanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu olay okullardaki güvenlik zafiyetinin de bir göstergesi. Şiddet olaylarında öğretmenlerimiz ne yazık ki üvey evlat muamelesi görüyor. Hastanede bir doktora yapılan bir saldırıda bütün Türkiye ayağa kalkarken öğretmene yapılan saldırıda ne bakanlığımız ne de başka bir yetkili kurum bunun önüne geçmek için bir düzenlemenin içine girmiyor. Okullarımız resmen terk edilmiş öğrenci velilerinin saldırılarına maruz kalmaktadır. Artık okulların güvenliksiz olması öğretmenlerimiz tehdit ediyor.' ifadelerini kulandı.

Anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenilen Ayşe Özdemir'in daha önce Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesinde eğitim gördüğü ve bu okulda 2 yıl üst üste sınıfta kaldığı için tasdiknamesini aldığı öğrenildi. Öte yandan, polise ifade veren bütün öğretmen ve öğrencilerin Ayşe Özdemir'in dayak yemediği dövülmediği yönünde ifade verdiği iddia edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.