Velioğlu'nun Hayatı ve Mücadelesi- 32

Velioğlu'nun Hayatı ve Mücadelesi- 32

Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu'nun hayatı ve mücadelesini konu alan yazı dizisinin 32. bölümü yayınlandı.

Huseynisevda.biz sitesinde yayımlanan Hüseyin Velioğlu'nun hayatı ve mücadelesini konu alan yazı dizisinin tamamını sizlerle paylaşıyoruz...

BİREYSEL YAŞANTISI

Şehid Rehber, kendisini tamamen davaya adadığından ve dolayısıyla bütün zaman ve enerjisini buna harcadığından, hiçbir zaman düzenli bir özel yaşantısı olmadı. İçinde bulunduğu ortam ve şartlara göre, yapılması gerektiğine inandığı İslami faaliyetlere yönelir, üzerine eğildiği işlere yoğunlaşır ve işin icabına göre bazen geceli gündüzlü çalışır, yemek ve namaz vakitlerinin dışında istirahat bile etmezdi.

Cemaati kurduğu ilk yıllarda, kendisi bizzat tebliğ çalışmalarında bulunduğundan ve bölgedeki insanlara gidip onlarla birebir konuştuğundan, zamanının neredeyse tamamı gidip gelmekle, ziyaretlerle, konuşma ve sohbetlerle geçer, evde kalması, yatıp kalkma saatleri, yemek saatleri gibi hususlarda herhangi bir düzen mümkün olmazdı. Kendisini tamamen işe kaptırır ve işin seyrine göre pozisyon alırdı.

Daha sonraki yıllarda; Cemaat mensupları çoğaldığı, Cemaat faaliyetlerinin artıp yaygınlaştığı ve dolayısıyla çalışmaların yoğunluk kazandığı zamanlarda, vaktinin önemli bölümünü evlerde geçirir, Cemaatin sorumlu arkadaşlarıyla müzakerelerde bulunur, Cemaatin sevk ve idaresi noktasına yoğunlaşırdı. Bu süreçte de yine düzenli bir yaşantısı olmamış, geceli gündüzlü bu işlere yoğunlaştığından, işin seyrine göre hareket etmiş ve yatma, kalkma, yeme gibi konularda düzenli bir hayatı olmamıştır.

M. C. adlı Cemaat mensubu şunları aktarmaktadır: “özellikle 1992’den itibaren uyku, yemek ve namaz saatleri dışındaki vaktini ya bilgisayar başında veya dokümanları inceleme ve müzakerelerle geçiriyordu. Uykusu da düzensiz ve çok azdı. Hatta son bir yılda üzerinde yattığı bir yatak bile yoktu. İstanbul’da iken kendisine bir televizyon koltuğu almıştık. Genellikle onun üzerinde yatarak uykusunu alıyordu.

Neşeliydi, latife yapardı, moral verirdi. Bazen çalışma arkadaşlarına takılırdı ve herkes bundan çok hoşlanırdı. Genellikle ikindi vakti çay içtiğimizde yanımıza gelirdi ve sohbet ederdi. Bu bir süre sonra artık alışkanlık haline geldi. Fakat sonraları buna pek devam etmedi.”

S. V. adlı Cemaat mensubu şunları söylüyor: “Harcamalarda iktisatlı davranılmasını isterdi ve israfa müsaade etmezdi. Kendisinin kaldığı evlerde çok sade ve mütevazı harcamalar yapılırdı. Bazen kendisi de mutfağa gelir yemek yapmamıza eşlik ederdi. Hiçbir zaman onu lüks diyebileceğim bir sofrada görmedim. Yıllarca aynı elbiseyi giyiyordu. Çok sade ve geniş elbise giyiyordu. Şalvar giyiyordu, pantolon giydiğini hatırlamıyorum.”

Şehid Rehber, iktisatlı biri olduğu, bütün işlerinde iktisatlı hareket ettiği ve arkadaşlarına da bunu tembihlediği halde, sağlık, güvenlik ve cemaatsel faaliyetleri yürütmek için gerekli olan malzemelerin alımında kısıntıya gitmezdi.

Şehid Rehber, giyiminde çok sade ve mütevazıydı. Genellikle Şalvar tipi geniş elbise giyer, üstüne geniş ve uzun kol gömlek giyinirdi.

Bulunduğu ev ortamının temiz ve sade olmasına dikkat ederdi. İhtiyaç duyulan zaruri malzemelerin dışında eve pek eşya almazdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.