Verenel Derneğinden orman yangından etkilenenlere yardım

Verenel Derneğinden orman yangından etkilenenlere yardım

​Verenel Derneği Mersin ve Erdemli temsilcilikleri, Mersin'in Aydıncık ilçesinde yangın bölgesindeki vatandaşlar için 2 tır gönderdi.

Dernek yetkilileri, AFAD’la görüşerek bölgede yapılabilecek yardımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yapılan ilk görüşmede acil su ihtiyacı olduğunu öğrenen Verenel Derneği, bölgeye ilk etapta 2 tır suyu gönderdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Verenel Derneği yetkilileri, Aydıncık yangınının ardından toplantı yaptıklarını söyledi.

Devletin ilgili kurumlarıyla irtibata geçtiklerini belirten dernek yetkilileri, "AFAD yetkilileriyle görüştük ve en acil ihtiyacın su olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine daha sabah aydınlanmadan başladığımız çalışmayla hamdolsun gün içinde 2 tır suyu hazırladık ve bugün itibariyle tırlarımız bölgeye ulaşmış olacak. Bu yardımlar Cumhurbaşkanlığı AFAD yetkilileri organizesiyle bölgedeki halka ve özveriyle çalışan orman çalışanlarına bir nebze de olsa destek olacak. Şimdi de bölgeye acilen bir tır gıda kolisi göndermek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bağışçılarımızın katkılarıyla en kısa sürede Mersin’de 1 gıda kolisi tırı hazırlayarak bölgeye göndermeyi hedefliyoruz. Tüm bağışçılarımıza ve Mersin halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.