Vergi Dairesi Müdürünün istifasını istedi

Vergi Dairesi Müdürünün istifasını istedi

Manisa'nın Akhisar ilçesi Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen temsilciliği, Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın istifasını istedi.

MANİSA - Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Kamuda Kılık-Kıyafet Serbestliği Eyleminde bulunan personelin görevini değiştirdiği iddia edilen Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın istifasını istedi.

 

Bahar, Kamuda Kılık-Kıyafet Serbestliği Eylemimi çerçevesinde işe serbest kıyafetle giden Akhisar Vergi Dairesinde Servis Sorumlusu olan Gelir Uzmanı Nazlım Taşcı'nın kurum içerisinde bir alt birim olan Evrak Kayıt kabul'e verilerek kendisine mobbing (psikolojik taciz) uygulandığını savundu.

Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın konuyla ilgili olarak görüşme taleplerini kabul etmediğini belirten Bahar, "İki Binden fazla üyesi bulunan Memur-Sen ile görüşmekten İmtina eden daire Müdürünün kapısını çalan Vatandaşlara nasıl davrandığını düşünemiyorum" ifadelerini kullandı.

 

İstifa etsin çünkü Akhisar'a yakışmıyor
Anamas'ın, yaptığının yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyleyen Bahar, "Sayın Müdür 28 Şubat sürecinde mi atandı? Darbeciler hala iktidarda mı zannediyor? Yoksa bu iktidarın ve gerçek sivil toplum örgütlerinin referandum başta olmak üzere oluşturduğu yeni iklimde müdürlük yaptığını bilmiyor mu bilemiyorum. Ama ya darbecilere hizmet etsin ya da millete. Millete hizmet kılık kıyafet yönetmeliğini yok sayıp eylem yapanlara karşı durarak olmaz. İstifa etsin çünkü Akhisar'a yakışmıyor. İstifa etsin çünkü 2023 Hedefi olan Türkiye'ye yakışmıyor" diye konuştu.

 

"Yürürlükte olan Şapka Kanununa göre işyerinde kendisi ve personeli şapka takmakta mıdır?" diye soran Bahar, "Sendika İşyeri Temsilcilerinin yerlerinin değiştirilemeyeceği yönünde Danıştay'ın kararı olmasına rağmen olayı kişiselleştirip temsilcimizin görev yerini değiştiren Akhisar Vergi Dairesi Müdürü Hasan Anamas'ın yaptığı bu uygulama ile ilgili olarak Manisa Vergi Dairesi Başkanı Sayın Yılmaz Çakan'ı da görevini yapmaya davet ediyoruz. Bahar, şu iyi bilinmelidir ki, '18 Mart bizim için bir son değil, 18 Mart bizim için bir başlangıçtır. Yerlerimiz değişse de, ceza görsek de ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.' diyerek sözlerini tamamladı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.