Vicdanlı ve merhametli şehit: İhsan Özdemir

Vicdanlı ve merhametli şehit: İhsan Özdemir

90'lı yılların karanlık ortamında, canlarıyla vicdanı ve merhameti ayakta tutabilmek için İslam yoluna baş koyan yiğitlerden biri olan şehit İhsan Özdemir, herkes zulme boyun eğerken o İmam Hüseyin'in safına geçen Hür Bin Adiyy gibi zalimlerin karşısına g

Cafer Selçuk / Doğruhaber 

1990'lı yıllar, PKK'nin Kürt halkından kendilerine boyun eğmek istemeyenlere kan kusturduğu yıllardı. O karanlık dönemde PKK'liler, köylere gidip propagandalarını rahat bir şekilde yaparlardı. Onların dediğini yapmayanlar çeşitli şekillerle cezalandırılırdı.

YA BİZE BOYUN EĞERSİNİZ  YA DA ÇOCUKLARINIZLA BERABER SİZİ YAKACAĞIZ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Ağaçsever (Botıka) Köyüne de PKK sık sık gelip gitmekteydi, köy halkı onlara teslim olmak zorunda kalmıştı. Fakat köyde dindar olarak bilinen iki aile vardı ki bu aileler PKK'ye boyun eğmemekteydiler. Bunun üzerine PKK, bu aileleri, akrabaları vasıtasıyla “Onlara on gün mühlet vereceğiz, bu on gün içinde itaat ederlerse ederler, etmezlerse onlarla çocuklarını evleriyle beraber yakacağız.” şeklinde tehdit etmişti.

HÜR BİN ADİYY GİBİ ZALİMLERİN KAŞSISINA GEÇTİ

PKK, 6 ay sonra kalabalık bir grupla ve ağır silahlarla, kendilerine boyun eğmeyen İslami hassasiyetli o iki eve baskına gelir. Bunun üzerine evin bireyleri, çoluk çocuğunu korumaya çalışır. PKK, kendilerine boyun eğmeyen iki evi ateş altına alırken, çoğu akraba olan köylüler bu olaya ses çıkarmazken İhsan isimli cesur bir köy sakini bu saldırganlığı kabul etmeyerek o iki ailenin imdadına yetişir. Muhasara altındaki ailelere destek vermek için olay yerine koşan İhsan, ateş altındaki eve yaklaştığı bir sırada aldığı kurşunla yaralanır. İhsan buna rağmen mukavemeti elden bırakmaz. Olaydan çok sonra hastaneye kaldırılan İhsan, geç tedavi edilmesi ve hastanedeki ihmalkârlıklar nedeniyle enfeksiyon kapar. İhsan, bir ay sonra yani 14 Ağustos 1992 günü şehadet şerbetini içerek kendisine vadedilen cennete intikal eder.

Şehit İhsan'ı tanıyanların şehit İhsan hakkında bildikleri ise şöyleydi: “İhsan, gerçekten çok vicdanlı, merhametli, samimi ve mert birisiydi” Allah(cc), şehadetini kabul etsin!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler