Viranşehir'de 18 yaş altı küçüklere çakmak gazı satışı yasaklandı

Viranşehir'de 18 yaş altı küçüklere çakmak gazı satışı yasaklandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 18 yaşından küçüklere çakmak gazı satışının yasaklandığı duyuruldu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 18 yaşından küçüklere çakmak gazı satışı yasaklandı. İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, yayımladığı yazı ile ilçede 18 yaşından küçüklere çakmak gazı satışının yasaklandığını bildirdi. Kolluk kuvvetlerine gönderilen yazıda, bu tür ürünleri satan işyerlerine tebligat yapılması istendi.

Okul önlerinde gerekli denetimi yapacaklarını aktaran Kaymakam Dereci, metruk binaların belediye marifetiyle yıkıldığını aktardı. Okulların açılması ile çocukların gidiş geliş güzergâhlarında güvenlik önlemlerini artıracaklarını vurgulayan Dereci, ailelerin madde bağımlılığı konusunda duyarlı olmasını istedi. Uyuşturucu satıcılarına karşı ciddi operasyonları olduğunu dile getiren Dereci, bağımlılıkla mücadele konusunda aileler başta olmak üzere kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile bir dizi faaliyet planladıklarını kaydetti.

Sağlıklı topluma karşı madde bağımlılığının en büyük tehlikelerden biri olduğunu kaydeden Dereci, bu konuda tüm toplumun duyarlı olmasını istedi.

Talimat üzerine polis ekipleri ilçedeki işyerlerini gezerek tebligatta bulundu. 18 yaşından küçüklere çakmak gazı satışı ve dolumunun yasak olduğu tebliğ edilerek imza altına alındı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler