"​Viranşehir’de elektrik çilesi bitmek bilmiyor"

"​Viranşehir’de elektrik çilesi bitmek bilmiyor"

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin yaklaşık 15 günden beri elektriksiz kaldıklarını ileri süren vatandaşlar, DEDAŞ’a tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi 788. Caddesinde bulunan 71 nolu trafo önünde bir araya gelen mahalle sakinleri, yaklaşık 15 gündür elektriklerinin olmadığını ileri sürerek yetkililere tepki gösterdiler.

Gerekli tüm yerlere durumu bildiğini fakat sorunun çözülmediğini ve kimsenin ilgilenmediğini iddia eden mahalle sakinlilerden Mustafa Pek, "Ben buradan Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve Enerji Bakanına sesleniyorum. 300 hane 13 gündür elektriksiz kalmışız. Bu vatandaşın sıkıntısını görsünler artık. Ben bütün yetkilileri aramışım, Şanlıurfa DEDAŞ müdürünü aramışım ama hiçbir yetkili bizim derdimize çare aramamıştır." ifadelerini kullandı.

Elektrik olamadığı için ders çalışamadıklarını söyleyen öğrenci Ali Burun, "Üniversiteye hazırlanıyorum ama ben elektrik olamadığından dolayı çalışamıyorum, arkadaşlarımdan geri kalıyorum.  Bizimde hayal ve amaçlarımız var. Yetkililer bir an önce bu sıkıntıya bir çözüm bulsunlar." dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise "Okula giden çocuklarımız ders çalışamıyor. Banyo yapamıyoruz, çamaşırlarımız yıkanmıyor. Çocuklar, ders çalışamadıkları için okula gitmek istemiyor. Kapıları açık olan trafonun şalterini çocuklar gidip kaldırıyor. 5 dakika aradan geçmeden şalter tekrar atıyor. Yaklaşık 15 gündür halimiz bu. Buradan Yetkililere sesleniyoruz. Bu trafoyu değiştirsinler. Bir an önce bizi bu işkenceden kurtarsınlar." diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.