Viranşehir'deki kardeşlik sofrasına büyük ilgi

Viranşehir'deki kardeşlik sofrasına büyük ilgi

Viranşehir Belediyesi ile Viranşehir Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği “Kardeşlik Sofrası”birinci iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Viranşehir Dumlupınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen 'Kardeşlik Sofrası' iftar yemeğine Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci,  mübarek ayın birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olmasını diledi.

Viranşehir Belediyesi ile Ramazan ayı boyunca her Cuma günü Kardeşlik Sofrası kuracaklarını ifade eden Dereci, halkla iftar sofrasında bütünleşmenin önemine vurgu yaptı.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Ramazan ayının maneviyatına dikkat çekerek, halkla beraber aynı sofrada iftar açmanın sevinci içerisinde olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ile ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik Sofrası' etkinlikleri haricinde Belediye olarak 3 İftar daha vereceklerini ifade eden Başkan Ekinci, Ramazan ayının bolluk bereket ayı olduğunu, insanların dayanışma ve birlik içinde bu ayı kardeşçe kutlaması gerektiğine inandığını belirtti.

Ramazan’da, fakir ve yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında bulunacaklarını sözlerine ekleyen Ekinci, “ Çatkapı yaparak Ramazan ayı boyunca halkımızla bütünleşip, iftar sofralarında bir araya gelip kucaklaşacağız. Ramazan ayının güzelliğini, bereketini ve maneviyatını aynı sofrada hep beraber yaşayacağız. Bu tür organizasyonlar dayanışmayı ve kaynaşmayı arttırırken, birlik ve beraberliğimizi de güçlendiriyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kamil Oktay’ın yaptığı dualarla iftarını açtı.

İftar programına katılan vatandaşlar ise, organizasyon için Kaymakamlık ve Viranşehir Belediyesine teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.