Viyana tekbirlerle inledi

Viyana tekbirlerle inledi

Dünya Kudüs günü nedeniyle Avusturya'nın Başkenti Viyana'da düzenlenen yürüyüşle ABD ve İsrail'e lanet yağdı, Kudüs ve Filistin'e özgürlük istendi.

VİYANA - Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak bilinmektedir. 1979 yılından beri Dünyanın her yerinde Dünya Kudüs günü etkinlikleri düzenleniyor. Bu bağlamda yürüyüşler yapılıyor, basın açıklamaları okunuyor ve Siyonist İsrail'in yok olup Filistin'in, Kudüs'ün kurtuluşu için dualar ediliyor. Avusturya'nın Başkenti Viyana'da her yıl düzenlendiği gibi bu yılda Kudüs yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe İran, Afganistan, Azerbaycan ve Türkiyeli Müslümanların yanı sıra Avusturyalılardan da katılım oldu. Yürüyüşe katılım geçen yıla nazaran kat kat fazla olması dikkat çekti.

 

Yürüyüşe Avusturya Polisleri eşliğinde Karl Luega Meydanı'ndan Avusturya'nın en büyük ve en kutsal olarak bilinen Stephan Kilisesi'nin olduğu Stephan's Meydanı'na kadar yapıldı. Yürüyüş yaklaşık iki saat sürdü ardından yarım saatlik bir basın açıklaması yapıldı.

 

Yürüyüşe destek amacı ile katılan bir Avusturya vatandaşı yaptığı konuşmada, "İsrail 50 yıldan fazladır Filistinliler'den topraklarını alıyor ve bizler biliyoruz ki, hala o toprakları almaya devam ediyor ve bu şekilde bir barış mümkün olmayacaktır. Bütün dünyada demokrasi için savaşılıyor Arap ülkelerinde ve burada demokrasi için savaşılıyor. İsrail ise tek demokratik ülke olduğunu söylüyor ama demokrasi ile alakaları yok. Orada barış yapılabilmesi için demokratik bir Filistin kurulması lazım. Tek bir şehir İsrail ve Arapların yaşadığı bir ülke bu barış için tek bir çözümdür ama İsrail barış sağlamak istemiyor. İsrail hiçbir zaman yanında Filistin devletinin olmasını kabul etmemiştir ve her zaman Filistin'den toprak alıp kendini büyütmeye devam etmiştir ve İsrail halen bütün Filistin'in kendisinin olduğunu düşünüyor. Eğer İsrail Siyonist bir ülke olmaya devam edecek ise bu barış hiçbir Zaman gerçekleşmeyecektir" dedi.

 

Yürüyüşte Amerika'ya ve İsrail'e lanetler yağdırıldı.

 

Yürüyüş sırasında 10 kişilik bir grup, İsrail ve Amerika bayrakları açarak karşı sloganlarla yürüyüşe katılanları tahrik etmeye çalıştı.

 

Olay çıkmasından korkan Avusturya Polisi yürüyüşü durdurdu. Ardından 10 kişilik grubu abluka altına aldıktan sonra yürüyüştekiler tekbirlerle meydanı inlettiler.

 

Basın açıklamasında İsrail'in Filistin'den artık çıkması ve Gazze'ye özgürlük istendi.

 

Basın bildirisinin ardından yürüyüştekiler olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

Öte yandan geçen yıla göre güvenliğin çok sıkı olduğu ve polisin özel güvenlik kameralarıyla etkinliği takip ettiği görüldü. (Sadık Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler