"WeAreNATO" kampanyası İzmir’de tanıtıldı

"WeAreNATO" kampanyası İzmir’de tanıtıldı

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törenle "WeAreNATO" kampanyası tanıtıldı.

Türkiye'nin NATO'ya katılımının 68. yıl dönümünde gerçekleştirilen kampanyanın lansmanı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Programda konuşan İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir, Türkiye'nin NATO'ya önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Özdemir, NATO'nun harekat ve misyonlarına en çok katkı sağlayan ilk beş ülke arasında Türkiye'nin bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye’nin ittifaka üye olduğu 1952 yılından bu yana NATO, ülkemizin güvenliğinin temininde önemli bir role sahip olmuş ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla iş birliği hedefimize muhtelif açılardan kayda değer katkılarda bulunmuştur. Bu 68 yıl boyunca ülkemiz, NATO'nun sınırlarını başarıyla korumuş ve ittifakın değerleri ile prensiplerine sahip çıkmıştır. NATO üyeliğimiz ülkemizin güvenliğine de önemli katkılar sağlamıştır. Günümüzde terörizm, bölgesel istikrarsızlıklar, aşırıcılık, kitlesel göç, uluslararası toplumun karşı karşıya bulunduğu asimetrik güvenlik risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır. Bugün, ittifak dayanışmasına ve siyasi birliğine her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Tacan İldem de şöyle konuştu:

Günümüzde karmaşık güvenlik ortamı içinde hibrit taktiklere sıklıkla başvurulduğunu görmekteyiz. Artık günümüzde barış ile bunalım arasındaki çizgini de giderek keskinleşmekten ziyade flulaştığını görmekteyiz. Bu müttefik ülkeleri de gerek siber saldırılar gerek hibrit taktikler konusunda yeteneklerini geliştirecek çabalara sevk etmiştir. Terörizm, Türkiye tarafından son derece önem verilen bir konudur ama bu ittifak açısından da aynı şekilde mücadele verilmesi gereken bir sınamadır. Çünkü terörden en çok çekmiş bir müttefik varsa o Türkiye'dir. Türkiye, terör nedeniyle büyük kayıplar yaşamıştır. Aslında Türkiye komşu olduğu coğrafyalardaki çalkantılardan kaynaklanan sınamaları en fazla hisseden müttefik ülkedir.

Toplantıya NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Metin Tokel, NATO'da görevli askerler katıldı.

Daha sonra Türkiye'nin NATO'ya, NATO'nun Türkiye'ye katkılarının ele alındığı "Türkiye'nin NATO'ya Üyeliğinin 68. Yılı: Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi Türkiye" başlıklı panel gerçekleştirilirken lansmana özel hazırlanan videonun da gösterimi yapıldı.

"WeAreNATO" kampanyası

NATO tarafından 2016-2017 İletişim Stratejisi'nin bir parçası olarak başlatılan "WeAreNATO" kampanyası, NATO ve NATO'nun küresel güvenlikteki rolü ve faaliyetleri hakkında, üye ülkelerde farkındalık oluşturmayı ve özellikle genç kesimi bilgilendirmeyi amaçlıyor.

NATO müttefikleri tarafından uygulanan ve NATO'nun teknik yardımıyla desteklenen "WeAreNATO", katılımcı ülkelerin, NATO'nun faydalarını kendi kamuoylarına anlatma sürecinde proaktif rol oynamalarını teşvik ediyor.

İlk yılında, NATO'nun görevlerini ve önemini, NATO hakkında az ya da hiçbir bilgisi olmayan kişilere anlatma hedefiyle pilot olarak seçilen ülkelerde (Birleşik Krallık, Kanada, Portekiz, Romanya, Slovakya) uygulanan kampanyaya daha sonra Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Karadağ gibi bazı üye ülkeler de katıldı. Türkiye ise kampanyaya Eylül 2019'da dahil oldu.

Kampanya ülkelerinde süreç, strateji oluşturmaya ve değerlendirme yapmaya imkan veren OASIS modeline göre planlanıyor. Ülkelere özgü kampanya mesajları; hedef kitlenin ihtiyaçlarına, perspektifine ve bağlama göre değişiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.