WHO: Avrupa’ya çok ciddi yeni bir Covid-19 dalgası geliyor

WHO: Avrupa’ya çok ciddi yeni bir Covid-19 dalgası geliyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge yaptığı basın açıklamasında Avrupa’da durumun çok ciddi olduğunu belirterek karantina konusunda en küçük bir gevşemeye dahi gidilmemesini tavsiye etti.

Geçen hafta Avrupa’da haftalık vaka sayısının mart ayındaki salgının ilk dalgasında bile ulaşılmayan 300 bin sayısını aşması üzerine sağlık uzmanlarından ciddi uyarılar geldi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, perşembe günü düzenlediği basın açıklamasında Avrupa’nın ciddi bir durumla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak uygulanan karantina sürelerinde en küçük bir indirime bile gidilmemesini istedi.

Kluge, Avrupa ülkelerinin yarısından fazlasında vaka sayılarında son iki haftada yüzde 10’dan fazla artış yaşandığının altını çizdi.

Dr. Kluge, “Önümüzde çok ciddi bir durum var. Şu anda haftalık vaka sayısı, mart ayında görülen salgının ilk dalgasındaki zirveyi geçmiş durumda.” dedi.

WHO’ya göre salgının başından bu yana Avrupa’da 5 milyondan fazla vaka görüldü. 228 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.