WHO: Coronavirus aşısı hiçbir zaman bulunamayabilir

WHO: Coronavirus aşısı hiçbir zaman bulunamayabilir

​Coronavirus aşısı ile ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 165 aşı çalışmasına rağmen salgını tamamen bitirecek aşının henüz bulunmadığını belirtti.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve DSÖ Acil Durum Birimi Başkanı Mike Ryan düzenledikleri ortak basın açıklamasında "maske takma, sosyal mesafenin korunması, el yıkama ve test sayısı" konusunda bütün ülkelere çağrıda bulundu.

Ghebreyesus, 165 aşı çalışmasına rağmen, Covid-19 salgınını tamamen bitirecek "sihirli silahın" hiçbir zaman olmayabileceğini ve "normalliğe" giden yolun uzun olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Maskelerinin dünya çapında "bir dayanışma sembolü" olması gerektiğini ifade eden Ghebreyesus, "İnsanlara ve hükümetlere mesajımız açık. Salgını kontrol edebilmek için gereken her şeyi yapın" dedi."

Ghebreyesus, bazı aşıların klinik deneme aşamasında üçüncü fazda olduğunu belirterek, "Hepimizi enfeksiyondan koruyabilecek aşılar geliştiriliyor ama kesin bir çözüm olmayabilir.

WHO verilerine göre, Covid-19 için 24 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla aralarında Türkiye'nin de olduğu ondan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler