Wiesbaden’de Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Wiesbaden’de Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Almanya’nın Wiesbaden şehrinde İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Camii'nde 17 Ocak Şehitlerini anma programı düzenlendi.

Almanya’nın Wiesbaden şehrinde İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Camii'nde düzenlenen 17 Ocak Şehitlerini anma programına, şehir ve çevredeki yerleşim birimlerinde oturan gurbetçiler ile caminin yakın çevresinden gelenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Bayanların da katılıp sinevizyonla izledikleri program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra programda  şehadete kavuşan aziz şehidlerin hayatları ve mücadelelerini  konu alan açış konuşması yapıldıktan sonra  Vahdet Camii imamı Faik Hoca, Aziz Şehidlerin mücadeleleri ve bıraktıkları miras ile ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmasında dünya tarihi boyunca toplumların Allah yolundan uzaklaşarak fesada uğradığı dönemlerde, Allah-u Teala tarafından gönderilen Peygamberlerin , insanları yeniden Allah’ın yoluna yöneltmek  için varını yoğunu ortaya koyup mücadele ettiğini belirten Faik Hoca, ”Bu mücadele, Peygamberlerin son halkası olan Hz.Muhammed’in (sav) vefatıyla kesintiye mi uğradı? Elbette ki hayır. Allah yolunda mücadele, o Peygamberlerin yolunu  takip edip görevlerini üstlenen ve bu yüzden bir çoğu şehadete kavuşmuş olan Rabbanî önderler tarafından sürdürülmüş ve hiç kesintiye uğramamıştır.   Allah’ın dinine yeniden hayat vermek ve O’nun (cc) rızasını kazanmaktan başka gayeleri olmayan nice şehidlerin yanı sıra, yakın zamanda şehadet şerbetini içen  Şehid Rehber Hüseyin ve dava arkadaşları, dünyalık adına her şeylerini ortaya koymuş, Kur’an’nın tabiriyle Rabbaniler olarak Rablerine kavuşmuşlardır. Onlar görevlerini hakkıyla icra edip arzularına kavuştular, bize düşen ise onların kaldığı yerden davalarını yüklenip sürdürmektir.” dedi.   

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu tarafından şehidleri konu alan ilahiler seslendirildikten sonra cami yetkililerinden İsmail Duran duygulu kısa bir konuşma yaptı.

Program yapılan duanın ardından, katılımcıların musafaha etmesi ve cemmaatle kılınan öğle namazıyla son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.