Xaniké şehidleri kabirleri başında anıldı

Xaniké şehidleri kabirleri başında anıldı

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HDP'liler tarafından şehid edilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan kabirleri başında anıldı.

29 Mayıs 2015 tarihinde köylerine gelen HDP'li bir gurubun silahlı saldırıları sonucu katledilen HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan, şehadetlerinin 3’üncü yılında düzenlenen program ile kabirleri başında anıldı.

Programa; HÜDA PAR Şırnak milletvekili adayları Nasuh Sevinik, Emcet Yalçın, Rıdvan Tatar ve Asım Özalp, HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Cizre ilçe başkanı Ahmet Elçin, İdil ilçe başkanı Mehmet Hamit Ersoy, Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, şehitlerin yakınları, parti üye ve gönüllüleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR Şırnak milletvekili adayı Nasuh Sevinik’in konuşmasıyla devam etti.

Şehid Şimşek ve Talayhan’ın dünyalık mal ve hevesler için değil, gece gündüz İslam davası için çalıştıklarına vurgu yapan Sevinik, şehitlerin yolundan gitmenin vacip olduğunu söyledi.

“Hayatlarını İslam davasına adadılar”

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” ayetini hatırlatan Sevinik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz şahidiz ki; bu kardeşlerimiz Allah (Celle Celaluhu) yolunda mücadele ettiler, hizmet ettiler ve canlarını verip şehadete kavuştular. Elhamdülillah bu şehidler çocukluklarından şehit olana kadar, hayatlarını Allah’ın davasını adadılar. Çocuktular, camiye gidip Kur’an dersi alıyorlardı. Büyünce okullarda da İslam’ın hizmetkârlığını yapıyorlardı. Çocuklara ve gençlere dinlerini anlatmak için didiniyorlardı. Gerektiğinde okullarından bile feragat edip davaları uğruna çalışıyorlardı. Bu insanlar, birçok gencin de hidayetine vesile oldu. Bu şehidler hayatta iken, dünyalık mal ve hevesleri için çalışmadılar. Dünyalık mallarını çoğaltmak, maddi anlamda zengin olmak için çalışabilirlerdi ama bunu tercih etmediler. Tercihleri, insanların hidayete ermesine sebep olmak ve batıl yollardan ayrılarak helake gitmelerine engel olup onları hidayete ermelerine vesile olmaktı. Şehidlerin yolunu takip etmek üzerimize vaciptir. Bize devrettikleri görevi selametle sürdürelim. Onlar nasıl Allah’ın dini için hizmet ettilerse, nasıl insanlarımız uyansın diye hizmet ettilerse, zulüm ve delaletten dolayı şaşmayalım, kendimizi muhafaza edelim diye nasıl canlarını verdiler ise biz de bugün bize emanet kalan bu ulvi davayı, vazifeyi icra edelim. Allah Şehidlerin yolundan bizleri ayırmasın, bize güç kuvvet versin.”

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.