Ya Rabbi (Dua)

Ya Rabbi (Dua)

Ya Rabbi! Acziyetimiz ve fakirliğimizle beraber omuzumuza aldığımız yükü sen hafiflet. Bu çağda avucumuza aldığımız kor ateşi, üzerimize giydiğimiz ateşten gömleği, sen rahmetinle serin ve selamete çevir.

Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Acziyetimiz ve fakirliğimizle beraber omuzumuza aldığımız yükü sen hafiflet. Bu çağda avucumuza aldığımız kor ateşi, üzerimize giydiğimiz ateşten gömleği, sen rahmetinle serin ve selamete çevir.

Ya Rabbi! Görüyorsun ki senin dininden uzaklaştırmak için kafir ve zalimler ne kadar da acımasızca saldırıyorlar. Bir yandan bedenler yerlere devrilirken, bir yandan da ruhlar esir edilip, değerlerimiz tar u mar edilmektedir. Görüyor ve idrak ediyoruz ki, bu derin hendeklerin aşılması, üzerimizdeki atalet uykusunun bertaraf edilmesi, ancak senin yardımınla olabilecektir. Sen üzerimize baharın rahmet yağmurları gibi sağanak halinde sabır yağdır. Öyle bir yağdır ki, ayaklarımız sabit olsun, imanımız kat kat artsın ki, sana feda edebilecek onlarca canımızın olmasını temenni edecek kadar ihlaslı bir ruha sahip olabilelim.

Ya Rabbi! Senin davan için, izzetli bir yaşamı zillet içinde yaşamaya tercih ettiğinden şehid edilen kardeşlerimizin ailelerine en güzel sabrı nasib eyle. Bu kutlu yolun olmazsa olmazlarından olan zindanları kendine mesken edinen tüm kardeşlerimize Hz.Yusuf'un sabrını ver. Hicretle maslahat sahilini tercih eden kardeşlerimizin hasret duygularını selamete çevir. Muhacirin geride kalan ailesine ise verebileceğin en güzel sabrı ver.

Ya Rabbi! Niyetin amelden daha faziletli olduğunu, amellerin sıhhat ve fesadının, kemal ve noksanlığının niyete bağlı olduğunu bize idrak ettir.

Ya Rabbi! Bizi tüm amellerini halis bir niyetle yapıp niyetlerine şirk ve riyanın karışmadığı kimselerden eyle. Bizi amelini önce halis bir niyetle gizlice yapıp sonradan bu amelinden bahsetmek suretiyle niyetini bozup bunu riyaya çeviren yaptığı amellerde niyetini halis tutmadığı için hayır yerine günah kazanan, kıyamet günü amel defterinde yaptığı hasenatları görmeyip yerinde günah yazıldığını gören kimselerden eyleme.

Ya Rabbi!.. Oldukça dakik ve gizli hileleri olan nefsin, bu hilelerle bizim de fark edemeyeceğimiz bir şekilde niyetlerimizi bozup amellerimizi boşa çıkarmasından sana sığınırız.

Ya Rabbi!..Bizi insanların alimler sınıfından, alimlerin ilmiyle amel edenlerinden ve ilmiyle amel edenlerin de ihlaslı olanlarından eyle.

Ya Rabbi!.. Bize verdiğin bunca nimet karşısında yapacağımız her ibadetin bir hiç mesabesinde olduğunu, niyetlerimize riya, ucb ve kibir gibi fesatların karıştığını, Allah'u Teala adaletiyle muamele ederse ancak o zaman kurtulmamızın mümkün olacağını bize idrak ettir.

Ya Rabbi!.. Bizi, Allah'ın rahmetine duydukları ümidin kendilerini günahlara sevk ettiği kimselerden eyleme. Bize bir şeyi umup dileyen kişinin onu elde etmek için gayret göstereceğini, bir şeyden korkan kişinin o şeyden kaçınacağını idrak ettir.

Ya Rabbi!.. Günahlarla yüklü olarak senin dergahına gelmişiz. Baştan aşağıya noksan ve ayıplıyız. Senin huzurunda bir avuç topraktan başka bir şey olmayan şu varlığa merhamet et.

Ya Rabbi!.. Bizi rabbini içinden yalvararak ve korkarak zikreden ve bunun üzerine Allah'ın da kendilerini zikrettiği kullardan eyle.

Ya Rabbi!.. Bize zikrin; Allah'a yaklaştıran en kuvvetli söyleyiş, imanın alameti, ibadetin beyni, irfan kapısının anahtarı, kalbin ve aklın nuru, ruhun huzuru ve gönlün cilası olduğunu bize idrak ettir.

Ya Rabbi!.. Kalbimizde öyle ilahi bir ateş tutuşsun ki diğer tüm muhabbetleri yakıp kül etsin. Amin velhamdulillahi Rabbil alemin.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.