Yağmur altında 'Kutlu Doğum' etkinliği

Yağmur altında 'Kutlu Doğum' etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Çağrı-Der, Kahta ilçesinin Alidam köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenledi. Yağmur altında açık havada yapılan etkinliğe 7'den 70'e köylüler katıldı.

ADIYAMAN- 2014 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Kahta ilçesinin Alidam köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğine M. Fatih Yar Hoca konuşmacı olarak katıldı.

 

Etkinlik, Kur’an-Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kahta Çağrı İlahi Grubu’nun seslendirdiği mevlidi şerif ile devam etti.

 

Yar Hoca konuşmasında samimiyet konusuna değinerek İhlas Suresini anlattı.  “İhlas, yaptığımız şeyi sırf Allah rızası için yapmaktır, kalpten geldiği şekilde yapmaktır, içtenlikle yapmaktır.”diyen Yar Hoca,  “Halis ve muhlis deriz ya. İçi ile dışı bir olmak, ya göründüğü gibi olmak ya da olduğu gibi görünmek. İşte bu ihlastır, samimiyettir. Daha detaylı anlatmaya gerek yok mesela sizin bu yağmurda burada toplanmanız sizin samimiyetinizi, ihlasınızı gösteriyor.” Yar Hoca,  “Yüce Rabbimiz, amellerimize ancak niyetimiz kadar önem verir. Yaptığımız iş ne kadar büyük olursa olsun niyetimiz halis değilse onun hiçbir önemi yoktur.” şeklinde konuştu.

 

Etkinlik Çağrı İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerle devam etti. Yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet EREN-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.