'Yahudi Cumhuriyeti'nden 'Ulusal Yahudi Devleti'ne

'Yahudi Cumhuriyeti'nden 'Ulusal Yahudi Devleti'ne

Kabul edilen tasarı ile kendisine 'Devlet' diyen siyonist terör şebekesi “İsrail Demokratik Yahudi Cumhuriyeti” olan ismini “Ulusal Yahudi Devleti” olarak değiştirip tüm yhadulerin anavatanı oluyor. Araplara ayrımcılık endişesi oluşturan tasarı parlamento

Yeni yasa ile İsrail dünyadaki tüm Yahudilerin anavatanı kabul edilirken, İsrail vatandaşı Araplara uygulanan ayrımcılığın kurumsallaşması bekleniyor.

Kudüs’te faaliyet gösteren ve Arapların hakların savunan “Adalet” adlı kuruluşun üyelerinden Macid Kiyla aslında pratikte bir şey değişmeyeceğini söyledi.

Kiyla, “Bu kanun ile İsrail hükümetinin Filistinlilere uyguladığı politikada bir değişiklik olmuyor, çünkü zaten İsrail mevcut şartlarda yasal olmasa da ayrımcılık yapıyor” dedi.

Bu değişikliğin sadece anayasada bulunan demokratik sözcüğünü ortadan kaldırdığını söyleyen Kiyla, hükümetin bu işi anayasayı değiştirmeye kadar götürerek olayı abarttığını ifade etti.

İsrail nüfusunun yüzde 20’sini Filistinliler oluşturuyor. 1948’de işgal edilen topraklar üzerinde 160 bin Filistinli topraklarını terk etmeyerek burada yaşamayı sürdürdü.

İsrail kimliği taşımalarına rağmen bu insanlar ikinci sınıf muamelesi görüyor, iş ve konut edinme konusunda ayrımcılığa tabi tutuluyorlar. (Kaynak: Al Jazeera)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler