Yahudi yerleşimciler Hz. Yusuf'un türbesine girdi

Yahudi yerleşimciler Hz. Yusuf'un türbesine girdi

Nablus'ta bir grup Yahudi yerleşimcinin İsrail güçlerinin himayesinde Hazreti Yusuf'un türbesine girmesi üzerine gerginlik yaşandı

Batı Şeria'nin Nablus kentinde, Hazreti Yusuf'un kabri olarak kabul edilen türbeye, İsrail işgal güçlerinin himayesinde giren Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında gerginlik yaşandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, otobüslerle gelen yüzlerce Yahudi yerleşimci, sabah saatlerinde İsrail askerleri eşliğinde, Nablus'taki Hz Yusuf'un kabri olarak bilinen türbeye girdi.

Buna engel olmak isteyen Filistinli gençler ile grup arasında gerginlik çıktı. Askerler eşliğinde türbeye giren ve Yahudi inancına göre, burada ibadet eden gruptakiler, daha sonra buradan ayrıldı.

Yerleşimcileri taşıyan otobüslerin Filistinli gençler tarafından taşlandığı, İsrail askerlerinin de göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle karşılık vererek, grubu olay yerinden uzaklaştırdığı belirtildi.

İsrail askerlerinin müdahalesinden bazı gençlerin yaralandığı ve tedavi altına alındığı bildirildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan türbe, Yahudiler tarafından kutsal sayılarak, 1967'deki İsrail işgalinden beri ziyaret ediliyor. Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişinin olduğunu belirterek, bu inancın doğru olamayacağını kaydediyor.

Türbenin, Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümana ait olduğu ileri sürülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.