"Yahudilere değil Siyonizm'e karşıyız"

"Yahudilere değil Siyonizm'e karşıyız"

Kudüs Günü yürüyüşüne katılan ve tepkilerini dile getiren Filistin gönüllüleri, Dünya Kudüs Günü hakkında mikrofonlarımıza çarpıcı açıklamalarda bulundular. Aktivistler Yahudilere değil Siyonizm'e karşı olduklarını vurguladı.

BERLİN - Dünya Kudüs Günü münasebeti ile Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen yürüyüş Cumartesi günü karşıt görüşlülerin protestolarıyla gerçekleşmiş Kudüs ve Filistin için dualar edilmişti. Berlin'de düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşüne katkıda bulunan Yürüyüş Tertip Komitesinden Alman asıllı Jürgen Grassmann, Frankfurt İmam Ali Camii Kuran Eğitim Başkanı Hasan Sadıki ve Hamburg İslam Merkezi Bşk Yrd. Hüccetül İslam Dr. Seyyid Mesud Masumi mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

 

Müslümanlar daha güçlü bir şekilde tepki göstermeli
Mustazafların yanında yer alarak sokağa inip Kudüs'ü herkese anlatmak amacında olduklarını belirten Jürgen Grassman, amaçlarından birinin de, İsrail tarafından Kudüs ve Filistin'e yapılan zulümleri insanların öğrenmelerini sağlamak ve bu konuda doğru bilgilendirmeyi gerekleştirmek olduğunu belirtti.

 

Türkiyeli Müslümanlardan ve İslami camialardan yürüyüşe daha büyük katkı ve destek beklediklerini ifade eden Grassman, "Türkiyeli Müslümanların katkılarını bekliyoruz. Bu gün onlar bu yürüyüşe daha güçlü bir katılım göstermiş olsalardı burada onbinlerce insanın tepkisi görülecek ve etkisi de daha çok olacaktı. Şu an yürüyüşe katılım beklentilerimizin altında" dedi.
 

İslam güçlü olmasına rağmen Müslümanlar zayıf davranıyor
Bilinçli Müslümanların gönüllerinin kendileriyle beraber olduklarına inandıklarını belirten Grassman, "İnanıyoruz ki, bilinçli Müslümanların gönülleri bizimle beraberdir Kudüs ile beraberdir. Fakat bu yürüyüşte İran yanlıları ve Lübnan Hizbullah'ı da yer aldığı için Almanya'da resmi makamlarla sorun yaşamamak adına bu organizasyonda aynı karede yer almaktan maalesef çekiniyorlar. Türkiyeli Müslümanlardan beklentimiz çoktur ve inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda Kudüs'e ve Filistin'e olan destekleri daha yoğun olacaktır. İslam çok güçlü olmasına rağmen Müslümanlar maalesef zayıf davranıyorlar. İslam'ın sancaktarlığını her zaman gençler yapmışlardır. Bizlerde dolayısıyla burada gençlerimizi görmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kudüs'ün yerlileri Kudüs'ün dışında bırakıldı
Kudüs'ün sadece Müslümanlar için değil Yahudi ve Hıristiyanlar için de kutsal bir yer olduğunu ifade eden Hasan Sadıki, Kudüs'ün asıl yerlilerinin yüzde 80'nine yakın bir kısmının Kudüs dışında yaşamak zorunda bırakıldığını belirtti. Müslümanların her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşamaları gerektiğini ifade eden Sadıki, Berlin'de düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşüne her yıl katıldığını belirtti.

 

Kudüs bütün insanların meselesidir
Yürüyüşe katılımda bulunanlardan Dr. Seyyid Masumi, Filistin ve Kudüs meselesinin Müslümanlar için özgürlük mücadelesi olduğunu vurgularken Kudüs'ü sahiplenmenin insanlığın onurunu ve kerametini sahiplenmek olduğunu ifade etti. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik zulümlerin yaşandığına değinen Masumi, "Filistin'e yapılan zulümlerin onlarca yıldır devam ettiğini ve bu konunun tüm Müslümanları alakadar ettiğini belirtti. Masumi, Kudüs ve Filistin de yaşanan zulümler insan onuru ve değerini zedelemiştir. Bu konuda herkes cephesini çok net belli etmelidir. Ya Filistin'in Kudüs'ün yanında yahut karşısında yer almalıdır" şeklinde konuştu.

 

Kudüs Günü yürüyüşü tüm Müslümanları temsil ediyor
Berlin'de düzenlenen Dünya Kudüs Günü yürüyüşünün sadece belli bir kesimi temsil etmediğini belirten Masumi, "Bu yürüyüş tüm Müslümanları temsil ediyor. Zalimlerin yaptıklarına karşı sessiz kalmamak için bu yürüyüşler yapılıyor. Bu gün dünyada şiddet, ifrat ve tefrik doruk noktadadır. Bizler bütün dünyayı itidale çağırıyoruz" dedi.

 

Dr. Masumi son olarak, "Kudüs günü yürüyüşü Yahudilere karşı yapılmıyor. Zulümlere ve Siyonizm'e karşı yapılıyor. Bu yürüyüşe katılmanın dini bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Görüldüğü gibi burada her milletten insanlar var" değerlendirmesinde bulundu. (Hamza Korkut, Mustafa Bulanık - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.