Yahudilerin üçte biri İsrail'i terk etmek istiyor

Yahudilerin üçte biri İsrail'i terk etmek istiyor

İsrail'de yapılan bir ankete göre İsrail'de yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayanların %40'ı ülkeyi terk etmek istiyor

Filistin işgalini hala sürdüren ve evsiz yurtsuz bıraktıkları topraklara yerleşim kuran İsraillilerin hayalleri artık çıkmaza girdi. Ülkedeki ekonomik sıkıntılarla uğraşan İsrailliler artık bu topraklarda yaşamak istemiyor. İsrailli Haaretz gazetesinin yapmış oludğu anket İsrailli yerleşimcilerin % 40'ının ülkeyi terk etmek istediğini yazıyor. 

İsrail üzerinde yapılan ve Hareetz gazetesinin internet sitesinde yayınlanan ankete göre, Yahudilerden %40'ı Siyonist rüyanın bittiğine inandıklarından başka ülkelere göç etmek istiyor.

Gazetenin sitesinde yayınlanan anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan gazete, anketin Gazze savaşından önce, İran ve Gazze'ye karşı saldırı tehditlerinin gündemde olduğu bir dönemde hazırlandığına dikkat çekerek, Gazze'den atılan füzelerin Tel Aviv'i vurduğu savaştan önce yapılan ankete katılanlardan %47'isinin İsrail'i terk etmek istediğini ifade etti.

İsrailli yetkililer de son yıllarda artan tersine göçün işgal yönetimi ve toplum için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtiyor.

Ankete katılan İsraillilerin %75'i ekonomik bir iyileşme tahayyül etmezken, %78'i ise Tel Aviv yönetiminin hiçbir şekilde iyileşmeyi sağlayacak bir planının olmadığını düşünüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.