Yahudinin Mağara Kanunu!

Yahudinin Mağara Kanunu!

Siyonist İsrail, ağustos ayında Kudüs'teki evlerini yıktığı Filistinli aileyi sığındıkları mağarada da rahat bırakmadı. Beş çocuğu ve eşiyle hayat mücadelesi veren baba Halid Zir'in, mağaradaki evini belediye yıktı. Zir, 'Buradan sonra gidebileceğim tek y

İsrail, Kudüs'teki evini geçen Ağustos'ta yıktığı Filistinli aileye mağarayı da çok gördü. Filistinli ailenin, yerleştiği mağaranın içinde ve etrafında yaptığı düzenleme çalışması, İsrailli Kudüs Belediyesi tarafından durduruldu.

İsrailli Kudüs Belediyesi, mağaranın içinde ve etrafında düzenlemeler yapıp pencere açan ailenin çalışmalarını durdurmasını isteyerek talihsiz aile reisini mahkemeye sevketti.

Baba Halid Zir, 'Yıktıkları evimin arsası Osmanlı zamanından beri benim aileme aitti. Arsa benimdi. Evimi yıktılar şimdi buraya yerleştim. Kış gelmeden mağaranın içini sıvayıp dışında bir pencere açmak için mağaranın etrafında biraz düzenleme yaptım. İsrail hemen beni mahkemeye verdi. Ne yapacağım 5 çocukla ortada kaldım' diye konuştu.

Bundan sonrası sokak

Evi yıkıldıktan sonra Filistin yönetimi ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından kendine 10 bin dolar maddi yardım yapıldığını söyleyen Filistinli beş çocuk babası Halid Zir, 'Buradan sonra gidebileceğim tek yer sokak' derken yanında oturan 5 yaşındaki küçük kızı Hala ise olanlardan habersiz babasının yanaklarından öptü.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.